The Soft Moon, PAUW, Jacco Gardner en meer naar Eindhoven Psych Lab 2015

Tweede editie van psychedelisch festival op 5 en 6 juni in de Effenaar

Daan Krahmer ,

De eerste editie van Eindhoven Psych Lab was een daverend succes. Niet in de laatste plaats bij onze redactieleden die het festival – waar onder meer grote namen als Suuns, Disappears en Wooden Shjips op het affiche stonden – in veel jaarlijstjes plaatsen als één van de mooiste muziekmomenten in Eindhoven. De Effenaar slaagde er de eerste editie in een undergroundsfeer neer te zetten die perfect aansluit op de beleving van de bezoeker. Van heinde en ver wisten liefhebbers van psychedelica de weg naar Eindhoven te vinden. De tweede editie vindt dit jaar plaats op 5 en 6 juni. Vandaag werd het eerst blik namen opgetrokken.

De bekendste naam is het donkere The Soft Moon uit Amerika. Ook van de partij: The Cult of Dom Keller, Pow!, Black Bombaim, Teeth of the Sea en het Nederlandse PAUW. Nieuw is een speciaal podium voor kwaliteitslabel Trouble in Mind, waar ook Jacco Gardner een internationaal platencontract heeft. En laat diezelfde Gardner ook in mei met een nieuwe plaat komen. Verder zijn onder meer Morgan Delt en Doug Tuttle te bezichtigen op het gelegenheidspodium.

Meer namen zullen snel volgen. Voor in de agenda: Eindhoven Psych Lab vindt dit jaar plaats tijdens het eerste weekend van juni op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni in en rondom de Effenaar. Een weekendkaart kost €67.50, terwijl je voor een dagkaart €37.50 kwijt bent. Er zijn ook speciale weekendkaarten beschikbaar met hotelaccommodatie voor €275,-.