Mooon en Smoking Chimneys live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma 3voor12/Eindhoven wordt weer een event op 3 februari 2015

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eens per twee maanden organiseert 3voor12/Eindhoven in samenwerking met PopEi en GlowFM 3voor12/Eindhoven Café, de radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven live op locatie en voor iedereen gratis toegankelijk. Het is de gebruikelijke radioshow zoals die wekelijks te horen is, maar dan in de gezellige setting van een café, met geroezemoes van de bezoekers én met livemuziek. Tijdens de vorige edities speelden onder andere Def Americans, Tamarin Desert en Hunting The Robot een kleine set, op 3 februari komen de psychrockers van Mooon en de aanstekelijke popband Smoking Chimneys langs voor een optreden. Maar zoals altijd is er meer!

Op 3 februari verhuist 3voor12/Eindhoven radio weer eens een avond naar PopEi voor een uitzending in het café van de popzaal en zoals altijd is iedereen uitgenodigd. Liefhebbers van livemuziek, festivalliefhebbers en iedereen die houdt van radio waarin alles mogelijk is, hebben extra reden om te komen. Kijk maar eens naar deze agenda van 3voor12/Eindhoven Café, 3 februari in PopEi:

Band van het moment: programmamakers lichten een band uit het enorme Eindhovense aanbod. Een nieuwe band die indruk maakt of een bestaande band met nieuwswaarde. Er is altijd wel een band die zich band van het moment mag noemen!
Livemuziek van Mooon: psychedelische garagerock in de stijl van Thee Oh Sees. Maar dan gewoon uit Aarle-Rixtel. Nou ja, gewoon. Dat is toch wel vrij bijzonder te noemen. Het dorp heeft niet eens HEMA, maar wel deze talentvolle band die onlangs nog in het voorprogramma van de onvolprezen AFTERPARTEES speelde in een uitverkocht Area 51.
Livemuziek van Smoking Chimneys: popband die vorig jaar de finale van de Kleine Prijs van Nederland haalde. En een afsluiter van zijn set heeft die druipt van de hitpotentie. De band had nog geen plannen voor het opnemen van dat nummer en toen is afgesproken dat 3voor12/Eindhoven daar samen met PopEi voor gaat zorgen: kom het vooral voor jezelf live horen, maar check anders daarna zeker de liveopname die we de band mee naar huis geven.
Agenda van Eindhoven: de programmamakers van 3voor12/Eindhoven vertellen je wat er allemaal te doen is in Eindhoven muziekstad en geven tips, met de muziek erbij!
Bezoek van studentenfestival Stukafest: de organisatie van Stukafest Eindhoven komt langs in het café van PopEi om te vertellen over het leukste festival op de kleinste vierkante meter en geeft en passant ook nog even twee kaarten weg!
Prijsvraag Cross-Linx: 3voor12/Eindhoven mag in de uitzending live vanuit PopEi twee kaarten weggeven voor het festival in het Muziekgebouw, waar onder andere Mark Lanegan en Squarepusher een samenwerking aangaan met het Metropole Orkest. Die prijsvraag is thuis ook te horen op de radio, maar alleen bezoekers van 3voor12/Eindhoven Café kunnen meedoen. Hand opsteken = meedoen!

Naast het bezoek, de livemuziek en de scoops, kun je natuurlijk ook weer de beste alternatieve muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten verwachten; voor, tijdens en na de uitzending. Kom gezellig langs in het knusse café van PopEi en maak het allemaal live mee. Kan je er niet bij zijn, maar luister je wel graag mee? Zet dan om de gebruikelijke tijd je (internet)radio aan en stem af op GlowFM.

3voor12/Eindhoven Café wordt gepresenteerd door Bob Schellens en Patric Muris en vindt plaats op 3 februari in het café van PopEi. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Duur uitzending: 21.00 uur – 23.00 uur. Entree: gratis.