Refused en Nick Oliveri's Mondo Generator naar Klokgebouw voor jubileumeditie Speedfest

Line-up Speedfest #10 begint vorm te krijgen

Paul Knippenberg ,

Speedfest is binnenkort toe aan zijn tiende editie. De organisatoren van het festival, de heren van Peter Pan Speedrock, vieren dit jaar zelfs hun twintigste verjaardag. Redenen te over om eens goed uit te pakken. Deze week werd een flink aantal nieuwe namen aan het al indrukwekkende affiche toegevoegd.

Een paar maanden geleden werd al bekend dat onder meer Eagles Of Death Metal, Danko Jones, Carcass en Napalm Death naar Eindhoven zouden afreizen voor het jaarlijkse feest bomvol speedrock, metal, punk, trash, surf, stoner en rockabilly. Deze week kwamen daar Klingonz , Mondo Generator, Refused, Crobot, Scorpion Child en Buffalo Summer bij.

Refused is met recht een van de headliners dit jaar. De band maakte in 1998 met ‘The Shape Of Punk To Come’ een klassieker van een plaat, die precies deed wat de titel aangaf; Het werd, en is nog steeds, een enorm invloedrijk album dat veel punk- en hardcorebands zou inspireren. De band zelf besloot niet veel later te stoppen. Een legende was geboren. In 2012 keerde Refused eindelijk terug voor een toer, en dit jaar verscheen er zelfs een nieuw album van de eigenzinnige Zweden. Een andere opvallende nieuwe naam is die van Nick Oliveri’s Mondo Generator, de band rondom ex-Queens of The Stone Age bassist en berucht enfant terrible Nick Oliveri.

Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen laat weten dat de jubileumeditie iedereen omver gaat blazen: “De lat ligt dit jaar héél hoog. Dat is weliswaar altijd het geval maar omdat het de tiende keer is dat we ons eigen feestje organiseren én omdat Peter Pan Speedrock ook nog eens twintig jaar bestaat, stellen we alles in het werk om dit de meest spraakmakende editie tot nu toe maken. We hopen snel de laatste acts binnen te halen die we in ons vizier hebben.”

De line-up van Speedfest #10 tot nu toe:
Eagles Of Death Metal
Refused
Danko Jones
Carcass
Napalm Death
Peter Pan Speedrock
Obituary
High On Fire
Backyard Babies
Pro-Pain
Voivod
The Dictators NYC
Nick Oliveri's Mondo Generator
Klingonz
Crobot
Bob Wayne
Scorpion Child
Avatarium
The Vintage Caravan
Buffalo Summer
Radio Bikini

Speedfest zal dit jaar op 21 november zijn tiende verjaardag vieren in het Klokgebouw te Eindhoven. De voorverkoop is inmiddels gestart.