ZES, Aidan, Tamarin Desert en Grim Tim geselecteerd voor talentenprogramma Proud Of The South

Eindhoven hofleverancier nieuwe lichting talentenprogramma Brabantse poppodia

Guido Segers ,

Eindhoven gaat niet alleen in de Eredivisie aan kop, maar mag ook het leeuwendeel van muzikaal talent aanleveren voor het talentenprogramma Proud Of The South. Ook dit jaar slaan de Brabantse podia weer de handen ineen om het grootste talent uit de regio kansen te bieden zich te ontwikkelen. Op hun podium, maar ook daarbuiten. Vandaag zijn alle deelnemers van de editie van 2015 bekendgemaakt.

In 2014 is Proud Of The South gestart als samenwerking tussen een zestal poppodia in Brabant. Het doel van de samenwerking is talent een (hoofd)podium te bieden om ervaring op te doen en zich door te ontwikkelen. In de vorige editie werden uit de lichtstad Iris Penning, James Wood, Lookapony en Man From The South geselecteerd. Dit jaar zijn ZES, Aidan, Tamarin Desert en Grim Tim de gelukkigen. Alle acts waren al eens te zien op Club 3voor12/Eindhoven, de showcase waarop 3voor12/Eindhoven lokaal talent presenteert in de Effenaar.
 
Naast podiumervaring worden zes workshops geboden aan de geselecteerden voor dit jaar in W2 Poppodium in Den Bosch, met onderwerpen als online promotie, het regelen van optredens en de geheimen van de muziekindustrie. Interessant weetje: de workshops zijn openbaar en voor muzikaal talent te volgen op 17 mei. De deur opent om 13.00 uur en het programma duurt van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Naast de Eindhovense acts zijn ook Nunki, Gifter en Fake Billy And The False Prophets geselecteerd. De podia die deelnemen en daarmee mede Proud Of The South mogelijk maken zijn 013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2, in samenwerking met het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC). Daarnaast wordt het project mogelijk gemaakt door subsidies en bijdragen van Provincie Noord-Brabant, Fonds voor Cultuurparticipatie, BNG Cultuurfonds, Stagelight, Bax-shop.nl en de podia zelf.