The Dirty Denims, An Evening With Knives, Lookapony, Tamarin Desert en Longen Eindhovense deelnemers Popronde 2015

Eindhoven net als vorig jaar sterk vertegenwoordigd tijdens rondreizend muziekfestival

Daan Krahmer ,

Hoera, de shortlist voor Popronde 2015 is bekend. En wat blijkt: Eindhoven is net als vorig jaar ruim vertegenwoordigd. Spraakmakende namen als happy hardrock band The Dirty Denims, de Eindhovense Britten van Lookapony (allebei niet voor het eerst op Popronde) en de psychedelische rockers van Tamarin Desert gaan een selectie van 40 Nederlandse steden af. Ook van de partij is Longen, de nieuwe band die is voortgekomen uit het Bossche/Eindhovense Mindpark. De stevigste afvaardiging is die van metalband An Evening With Knives.

De selectiecommissie van Popronde heeft uit meer dan duizend aanmeldingen 138 acts geselecteerd die dit jaar door Nederland mogen reizen als deelnemer van Popronde. Vijf van die 138 acts komen uit Eindhoven:
 
The Dirty Denims
An Evening With Knives
Lookapony
Tamarin Desert
Longen
 
Dit zijn dus bij lange na niet de enige artiesten die op zullen treden tijdens Popronde 2015. Tussen de 138 geselecteerde bands en artiesten zitten ook namen als Stillwave en Half Way Station, die onlangs nog optraden tijdens de vijftiende editie van Motel Mozaïque in Rotterdam. Ook voormalig deelnemer van de beste singer-songwriter van Nederland, Rogier pelgrim, gaat mee op Popronde-tournee. Het Dokkumse The Homesick is dit jaar ook van de partij. De band was afgelopen weekend nog in het Stroomhuis te zien als voorprogramma van Rats On Rafts en liet een sterke indruk achter.

Al met al een mooie lijst, die op de website van Popronde alvast tot in de puntjes te doorgronden is. Voor de Eindhovense variant van het rondreizende festival moeten we nog even geduld hebben. Op vrijdag 25 september strijkt Popronde weer in onze binnenstad neer. Welke artiesten daadwerkelijk in Eindhoven spelen wordt later bekendgemaakt.