Tijdschema en bandupdates Club 3voor12/Eindhoven 2014/2

Alle laatste nieuwtjes over showcase 3voor12/Eindhoven met Guillaume Finta, No Waves & Sunrays en Wolfskop

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 19 september vindt de tweede en laatste clubavond van 3voor12/Eindhoven van 2014 plaats, in de Effenaar. De namen van de optredende bands zijn al lang en breed bekend: singer-songwriter Guillaume Finta, garagepopband No Waves & Sunrays en alternatieve rockband Wolfskop worden gepresenteerd als het beste dat Eindhoven op dit moment te bieden heeft. En zoals dat gaat met aanstormende bands hebben die regelmatig leuke nieuwtjes te delen. Je vindt ze allemaal in deze update, inclusief het tijdschema.

Zoals gebruikelijk rijdt de muzikale achtbaan van de clubavond de bezoekers langs verschillende muzikale bestemmingen naar de nacht, waar de dj net zo lang de beste alternatieve muziek draait als dat het gezellig is. Maar eerst is er dat waar de avond allemaal om draait: livemuziek en wel in de volgende volgorde:

Tijdschema van Club 3voor12/Eindhoven op 19 september:

Zaal open: 20.30 uur
Guillaume Finta (en band): 21:00 - 21:30
No Waves & Sunrays: 21:45 - 22:15
Wolfskop: 22:30 - 23:15/23:30
23:15/23:30: DJ's 3voor12/Eindhoven tot sluit (uiterlijk 02.00 uur)
 
Guillaume Finta, de opener van de avond, heeft laten weten op Club 3voor12/Eindhoven zeker zes nummers van zijn later dit jaar te verschijnen debuutalbum ‘The Rocket Man’ te spelen. De voorlopende EP, met ‘Fall Down Slowly’ als topfavoriet, is al regelmatig te horen geweest in 3voor12/Eindhoven radio. Op 19 september zijn deze nummers en dus zo nog een paar live te horen in de Effenaar. Daar staat hij mogelijk als halvefinalist van de Grote Prijs van Nederland. Op 12 september staat Guillaume Finta in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam in de kwartfinale van de grootste bandwedstrijd van Nederland. Een staande ovatie bij zijn opkomst is dus niet misplaatst.

Na Guillaume Finta worden mooie melodieën verruild voor aanstekelijke garagepop, gebracht door de energieke formatie van No Waves & Sunrays. De band heeft nog maar twee tracks uit, maar maakt daar grote indruk mee. En voorlopig moeten we het daar ook even mee doen, want de band wil eerst heel goed worden door veel live te spelen, alvorens de studio wordt ingegaan. Daar zijn ze inmiddels druk mee bezig. Na de support van together PANGEA en een festivalshow op Via Ventosa is het 19 september de beurt aan de Effenaar. Mozes and the Firstborn stond ook jaren voor de doorbraak op de showcase van 3voor12/Eindhoven, dit is opnieuw dé kans om er als eerste bij te zijn. Koop dan ook meteen die cassette (ja, we weten dat dit 2014 is, zij overigens ook) die exclusief voor Club 3voor12/Eindhoven wordt uitgebracht. De aanstekelijke single ‘Nervous’ vind je daar uiteraard ook op.

Afsluiter Wolfskop heeft de debuut-EP niet op cassette, maar op (wit!) vinyl uitgebracht. En als de rockband wordt gevraagd naar de laatste nieuwtjes, laat ze weten dat de eerste persing er bijna doorheen is. Niet heel raar, want overal waar Wolfskop live speelt, lopen mensen met vinyl onder de arm naar buiten. De band is goed warm gedraaid na de vele optredens sinds de indrukwekkende EP-releaseparty in Café Altstadt en heeft nog een paar heel aardige shows om naar uit te kijken, zoals de supportshow voor Vanderbuyst op 31 oktober in 013. Maar eerst is nog het optreden op Club 3voor12/Eindhoven. Het komt niet vaak voor dat een band met zo’n 150.000 views voor één nummer op YouTube gepresenteerd kan worden, maar 19 september kunnen we dat met trots doen. En dat zullen we dan ook zeker niet nalaten. Kom ook naar de Effenaar voor Club 3voor12/Eindhoven en ontdek het beste wat muzikaal Eindhoven op dit moment te bieden heeft.

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 19 september 2014. Deuren open: 20:30. Aanvang: 21:00. Entree: €5,-. Voorverkoop: kassa Effenaar en Ticketmaster