Langverwacht debuutalbum Nouveau Vélo eind september 2014 op Subroutine Records

Zelfgetiteld ‘Nouveau Vélo’ wordt in het Stroomhuis gepresenteerd

Paul Knippenberg ,

Na twee zeer goed ontvangen EP’s (en een demo) zal Nouveau Vélo eind september een langspeler uitbrengen. Waar de eigenzinnige band tijdens de opnames van de laatste EP nog opteerde voor een thuisopname, is het nieuwe materiaal opgenomen in Studio Casa Cassete te Eindhoven. De plaat zal uitkomen bij Subroutine Records.

Een eerste voerproefje van ‘Nouveau Vélo’ is inmiddels te horen via de Soundcloud van Subroutine, waar het sterk aan Real Estate refererende dreampop-nummer ‘Turning Away’ te vinden is.
 
Nouveau Vélo toert in september en oktober met het album door Nederland en zal daarbij uiteraard ook Eindhoven aandoen. De locatie is een opvallende; het Stroomhuis. Op 11 oktober zal daar de albumpresentatie aan het thuispubliek gegeven worden. Het industriële karakter van het voormalig transformatorhuis sluit mooi aan bij de gruizige indie van Nouveau Vélo. Binnenkort zijn in deze nieuwe satellietzaal van de Effenaar al Ringo Deathstar en Girl Band te zien.
 
‘Nouveau Vélo’ van Nouveau Vélo komt op 29 september uit bij Subroutine Records op gelimiteerd vinyl (300 stuks) en digitale formats. De kaartverkoop voor de Eindhovense show start op 6 september.