Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: oktober 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: oktober 2014

Met o.a. albumpresentatie Nouveau Vélo, Thomas Azier en albumreleaseparty Grim Tim

, Paul Knippenberg

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: oktober 2014

Met o.a. albumpresentatie Nouveau Vélo, Thomas Azier en albumreleaseparty Grim Tim

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere evenementen nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand oktober, in chronologische volgorde:
 
1. The Hold Steady | Effenaar | 8 oktober
Stevige Amerikaanse gitaarrock in de stijl van The Replacements en Bruce Springsteen. Grootste troef van de band is zanger en meesterverteller Craig Finn. De frontman van The Hold Steady oogt ontzettend nerdy, maar weet dit gegeven compleet weg te poetsen met een bevlogen podiumpresentatie en buitengewoon rake teksten. Het album ‘Boys And Girls In America’ uit 2006 wordt vooral in thuisland Amerika gezien als een moderne klassieker. In Europa is de band echter nooit helemaal doorgebroken. Met een nieuw, vijfde album op zak komen de New Yorkers naar de kleine zaal van de Effenaar om hier verandering in te brengen.
 
2. Nouveau Vélo | Stroomhuis | 11 oktober
Nouveau Vélo zal binnenkort zijn eerste volledige album, het zelfgetitelde ‘Nouveau Vélo, uitbrengen. Ter promotie toert de band door Nederland, waarbij de Helmonders ook Eindhoven zullen aandoen. Nouveau Vélo presenteert zijn kersverse album namelijk in de nieuwe satellietlocatie van de Effenaar, het Stroomhuis. Via de Soundcloud van platenlabel Subroutine is inmiddels een eerste voorproefje van het nieuwe werk, het dromerige ‘Turning Away’ te vinden.
 
3. Truckfighters | Effenaar | 14 oktober
Liefhebbers van fuzz, logge gitaarrifs en groovende stonerrock kunnen hun hart ophalen; de Zweedse fuzzmachine Truckfighters komt naar Eindhoven.  Truckfighters heeft met de vaste afsluiter tijdens optredens ‘Desert Cruiser’ een regelrechte klassieker in het stonerrock genre geschreven. Toch opereerde de band lang in betrekkelijke anonimiteit. Het meest recente, en iets toegankelijkere album ‘Universe’ heeft hier verandering in gebracht. De band speelde in de afgelopen maanden op grote mainstream festivals als Best Kept Secret en Pukkelpop. Binnenkort zetten ze hun versterkers neer in Eindhoven. Oordoppen aanbevolen.
 
4. Thomas Azier | Effenaar | 23 oktober
In oktober zal de dertiende editie van de Dutch Design Week in Eindhoven plaatsvinden. De week staat al jaren in het teken van vernieuwing en creativiteit in allerlei disciplines. Ook muziek is een onderdeel van deze themaweek. Zo staat Thomas Azier tijdens deze week in de Effenaar. De zanger en producer, die dit jaar doorbrak met zijn debuut ‘Hylas’, staat niet alleen om zijn vernieuwende muziek op de Dutch Desing week. Daarmee zit het overigens zeker goed, concludeerde 3voor12/Eindhoven al op Paaspop. Ook in zijn podiumpresentatie maakt Azier gebruik van vooruitstrevende technologieën. In samenwerking met kunstenaar Daniel Franke creëert de zanger live visuals met behulp van Kinect beelden.

5. Grim Tim | Stroomhuis | 31 oktober
Grim Tim zal op 31 oktober zijn debuutalbum ‘Satisfriction’ presenteren in het Stroomhuis. De vooruitgeschoven single van dit album werd stante pede tot Hollandse Nieuwe gebombardeerd en is te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12. Wanneer dit nummer een representatie is voor de rest van het materiaal op ‘Satisfriction’ gaat het Stroomhuis een luide bluesrock-avond tegemoet!

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Eindhoven in de maand oktober? Check dan de digitale Uitkrant van deze maand.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven