Nouveau Vélo en Kovacs naar Noorderslag 2015 Nouveau Vélo en Kovacs naar Noorderslag 2015

Maar liefst twee Eindhovense acts op invloedrijke showcase

, Patric Muris

Nouveau Vélo en Kovacs naar Noorderslag 2015

Maar liefst twee Eindhovense acts op invloedrijke showcase

Patric Muris ,

Nouveau Vélo zit sinds de release van het self-titled debuutalbum (opnieuw) in een sterke buzz. Die reikt sinds EP ‘Daze’ al iets verder dan Eindhoven en omgeving, maar met de komst van de eerste langspeler is dus zelfs Groningen bereikt. Kovacs dacht met haar internationale platendeal al direct ver buiten de stads- en landsgrenzen, maar mag zich eveneens in Groningen voorstellen aan al die bezitters van de harten van de internationale muziekscene die nog niet veroverd zijn.

Dreampop-band Nouveau Vélo en jazz-pop-act Kovacs staan op 17 januari 2015 op Noorderslag. De showcase, onderdeel van Eurosonic/Noorderslag, stelt jaarlijks de meest belovende acts van Nederlandse makelij voor aan boekers, festivalorganisaties, pers en vele andere invloedrijke disciplines binnen de muziekscene.

‘Nouveau Vélo’ bracht de gelijknamige band al langs verschillende grote steden in eigen land voor de presentatie ervan. De show in Eindhoven raakte zelfs uitverkocht en dat was het moment waarop het vermoeden begon te ontstaan dat deze band de underground nog wel eens zou kunnen ontgroeien. Wie erbij was of de lovende woorden heeft gelezen zal het niet verbazen: de band is geboekt voor Noorderslag en mag zich in 2015 voorstellen aan de internationale muziekscene.

Sharon Kovacs zal hetzelfde doen met haar unieke en excentrieke stem. Zij had dit jaar al een 3FM Megahit met ‘My Love’ en stond al op festivals als Lowlands en North Sea Jazz; succes is haar dus niet vreemd. In eigen land is ze dan ook absoluut geen onbekende meer, maar in aanloop naar de wereldwijde release van haar debuutalbum is een plek op Noorderslag alvast het welbekende goede begin dat het halve werk maakt op weg naar wereldfaam.

Vorig jaar stonden Mozes and the Firstborn en Fresku op het internationale festival. Ook komend jaar staan er weer twee acts uit de regio op de belangrijkste showcase van Nederland. 3voor12 zette alle namen die tot dusver bekend zijn gemaakt op een rijtje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven