Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: maart 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: maart 2014

Met o.a. Daryll-Ann in Effenaar, Barreuh labelavond in PopEi en traumahelikopter + Afterpartees in Area51

, Patric Muris

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: maart 2014

Met o.a. Daryll-Ann in Effenaar, Barreuh labelavond in PopEi en traumahelikopter + Afterpartees in Area51

Patric Muris ,


3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

Noot vooraf: Disclosure is uitverkocht dus die laten we even voorbij gaan. Het heeft evenveel zin om die in onze lijst op te nemen als concerten die in het verleden liggen tippen: je kan er toch niet meer bij zijn. En er is bovendien genoeg moois in Eindhoven te zien in maart waar wel nog alle mogelijkheden om erbij te zijn daar zijn. Hier komen vijf tips, in chronologische volgorde:

1. Daryll-Ann | Effenaar | 7 maart
Ze zijn terug! De band die nooit meer terug zou komen. Een van de beste Nederlandse kwalitatieve popbands ooit beleeft zijn revival en doet ook Eindhoven aan. Dat moest ook wel, want de band had nog wat goed te maken na er zo’n tien jaar geleden mee gestopt te zijn, vlak voor het optreden in de Effenaar. Dat kwam er dus nooit, maar daar ga je al: zeg nooit ‘nooit’. 7 maart zijn ze er alsnog. En ze verkeren blijkbaar in bloedvorm getuige de recensies, waaronder die van 3voor12 op Noorderslag.

2. The Veils | Effenaar | 13 maart
Klein en groots, met een glimlach en met melancholie, zeker altijd lyrisch: The Veils. Een liefhebbersband, die ondanks de nodige prachtalbums en indrukwekkende optredens nooit echt het grote publiek heeft bereikt. Althans niet in Nederland. Maar liefhebbers van gerijpte muziek met kwalitatieve songwriting zullen hun weg zeker weten te vinden naar de grote zaal van de Effenaar op 13 maart.

3. Club 3voor12/Eindhoven met albumpresentatie Iris Penning | Effenaar | 14 maart
Een dag na The Veils kan dezelfde route afgelegd worden, maar dan voor een bezoek aan de kleine zaal van de Effenaar. Die zal knus aangekleed worden voor een luisteravond, met een Eindhovense singer-songwriter in de hoofdrol: ‘Spinvismeisje’ Iris Penning zal haar debuutalbum ‘Droomverf’ presenteren op de showcase van 3voor12/Eindhoven. Ze trad al veel op in Eindhoven, maar nog nooit met zo’n groots momentum. Naast Iris Penning zal ook hoogvlieger Bells of Youth optreden op de showcase. De vrouwenformatie maakt poppy folk, die de redactie van OOR en Radio 2 bijvoorbeeld al ruimschoots heeft overtuigd: beide media tipten de act als belofte van 2014. 23 maart presenteren ze hun debuutalbum in Paradiso, maar niet voordat ze op 14 maart eerst thuisstad Eindhoven een voorproefje hebben gegeven. Naast de livemuziek is er de hele avond de mooiste luistermuziek uit de platenkoffer van de dj’s van 3voor12/Eindhoven te horen.

4. Barreuh Label Night Launch Party | PopEi | 20 maart
Eindhoven heeft er een nieuw label bij: Barreuh. Het is een initiatief van drie gelijkgestemden die tegenwicht willen bieden aan de moderne muziekindustrie. En misschien ook wel aan de moderne (pop)muziek. Want alles dat op Barreuh uitkomt heeft een scherp randje. Bij voorkeur kraakt of piept het ook en dan is het helemaal niet erg als de releases op cassettes uitgebracht worden. Dat zal op en rond deze avond gebeuren met een aantal obscure acts, waaronder [V] (project van Joep van Son, uit Eindhoven), Mannheim en A Million Squeeks Will Do You No Harm.

5. Traumahelikopter + Afterpartees | Area51 | 28 maart
Deze fijne double bill stond eigenlijk al in de tiplijst van februari, maar omdat het concert is verplaatst van 1 februari naar 28 maart wordt hij nu meegenomen. Want het blijft een tip van jewelste. Er wordt weer eens show in Area51 georganiseerd en wie dan beter uit te nodigen dan traumahelikopter? Vorig jaar speelde de rauwe garage-act in het Klokgebouw; dat was een leuk gebbetje, maar ook 18 maatjes te groot. Nu gewoon weer in een kleine zaal met laag plafond. Samen met Afterpartees, een van de leukste bands van Nederland anno nu, als goed gezelschap. We zagen de band in maart vorig jaar al indruk maken als voorprogramma van Mozes and the Firstborn, en later nog eens op Hit The City en kijken uit naar het wederzien, met aanstekelijke single ‘First/Last’ nog vers in het hoofd.

Ook erg leuk, maar uit de lijst gehouden om te veel zelfbevlekking te voorkomen: 3voor12/Eindhoven Café, op 12 maart vanuit het café van PopEi: liveradio op locatie, met livemuziek, twee dj’s en alles behalve entree.

Alle culturele agenda-items van deze maand zien? Blader dan door de digitale Uitkrant van maart.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven