Albumpresentatie Iris Penning op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1 Albumpresentatie Iris Penning op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1

Intieme presentatie van debuut ‘Droomverf’ op luisteravond in Effenaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Albumpresentatie Iris Penning op Club 3voor12/Eindhoven 2014/1

Intieme presentatie van debuut ‘Droomverf’ op luisteravond in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Een paar keer per jaar organiseert 3voor12/Eindhoven een clubavond in de Effenaar. Tijdens zo’n avond worden de grootste talenten uit de Eindhovense muziekscene gepresenteerd aan het thuispubliek. Onbekend maakt daar zelden onbemind. Maar de act van de eerste clubavond van 2014 kan haast geen onbekende meer zijn. Ze heeft al zo’n beetje overal in Eindhoven gespeeld waar iets van een podium te vinden is, maar op 14 maart zal ze in de Effenaar haar belangrijkste optreden zover geven. Dan is namelijk de albumpresentatie van het debuut van Eindhovense singer-songwriter Iris Penning. Geen stevige rockbands dus dit keer op de Eindhovense showcase, maar een heuse luisteravond.

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt in 3voor12/Eindhoven radio, live vanuit het café van PopEi waar Iris Penning een klein optreden gaf, dat niet alleen in PopEi, maar ook op de radio te volgen was. Dat optreden was akoestisch en zonder begeleiding, maar tijdens de albumpresentatie zal ze ondersteund worden door een kleine versterkingsband. De aankondiging leverde luid gejoel op in het café van de mensen die haar net hadden horen zingen. Want dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken. Ze wordt wel eens vergeleken met Eefje de Visser, ergens treffend, maar ze is toch ook echt weer heel eigen en uniek.

Net als Eefje de Visser zou ze een Spinvismeisje genoemd kunnen worden, een liefkozende term die 3voor12 bedacht voor de opkomende zangeressen die in de Nederlandse taal zingen. Als Eindhoven een Spinvismeisje heeft, dan is het Iris Penning wel. Ze heeft niet zoveel met jammerende singer-songwriters, met een hoedje in het gras en streeft dan ook graag naar originaliteit. Dat lukt haar heel aardig, hebben we kunnen merken, en daarom presenteren wij deze jonge, talentvolle zangeres en haar debuutalbum graag tijdens Club 3voor12/Eindhoven, op 14 maart in de Effenaar. ‘Droomverf’ kan al gereserveerd worden via haar site, maar zal vanaf de albumpresentatie pas echt voor het eerst te verkrijgen zijn. “Kom het gerust op 14 maart ophalen in de Effenaar. Ik signeer ook. Borsten bijvoorbeeld. Of wat je ook maar wilt.” Aldus Penning gisteren, die in het café een anekdote vertelde over een vrouwelijke fan die haar borsten gesigneerd wilde hebben. Het zijn dus niet alleen de mannenharten die worden gestolen. Wees gewaarschuwd!

Club 3voor12/Eindhoven 2014/1 met de albumpresentatie van Iris Penning - en een nog te bevestigen act - vindt plaats op 14 maart 2014, in de kleine zaal van de Effenaar. Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. Entree: €5,-. Voorverkoop start aanstaande zaterdag via de kassa van de Effenaar en Ticketmaster.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven