Appelsap Light verplaatst tot na de zomer

"Te kort dag en te weinig kaarten verkocht" voor Klokgebouw-editie

Ingmar Griffioen ,

Twee weken voor aanvang is Appelsap Light uitgesteld. De spin-off van het Amsterdamse hiphopfestival zou op 22 maart plaatsvinden in het Klokgebouw te Eindhoven, maar een lancering in januari bleek "te kort dag". "We zien zien zeker wel potentie en animo, maar dat heeft zich nog niet in de kaartverkoop vertaald", laat Rogier Smalhout van Appelsap weten. De organisatie (Appelsap en Paaspop Events) gaat nu voor een eerste editie na de zomer.

The Opposites was als headliner geafficheerd en verder stonden Nederlandse namen als The Flexican & Sef, Digitzz, Ronnie Flex en 12van3voor12-act Ares op de bill. Appelsap zegt desgevraagd geen last te hebben van Woo Hah, het nieuwe outdoor hiphopfestival dat Mojo op 6 juli in de Spoorzone in Tilburg organiseert (met onder andere Chance The Rapper en Danny Brown).

'Stapje terug voor eerste Appelsap buiten Amsterdam'

De organisatie legt uit: "Toen we besloten om naar Eindhoven te gaan wisten we dat het relatief kort dag was, maar we gingen vol vertrouwen de uitdaging aan voor een eerste Appelsap-wintereditie buiten Amsterdam. Deze ambitie is onveranderd, maar soms is het verstandiger om een stapje terug te doen om daarna twee stappen vooruit te kunnen zetten."

De organiserende partijen zeggen zich te beraden op een succesvolle terugkeer in de herfst/winter van 2014. "Mensen die een ticket gekocht hebben krijgen hun geld teruggestort."