Long Life Heads, Tamarin Desert en Aidan op feestelijke Club 3voor12/Eindhoven: de nieuwjaarsborreleditie

3voor12/Eindhoven en Effenaar presenteren showcase en nieuwjaarborrel in één

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

3voor12/Eindhoven en de Effenaar slaan de handen ineen om het nieuwe jaar feestelijk én muzikaal in te luiden. En dat doen ze niet alleen, maar met de Eindhovense muziekscene en alle liefhebbers ervan. Maar liefst drie bands zullen gepresenteerd worden op de clubavond van 9 januari: Long Life Heads, Tamarin Desert en Aidan. Waarom deze drie? Omdat daarvan gedacht wordt dat zij het gaan maken in 2015. De toets doen we graag eind volgend jaar, maar zullen we eerst even proosten op de start ervan? Champagne!

Een clubavond zo vroeg in het jaar maakt het uiterst geschikt om meteen ook maar even een nieuwjaarsborrel van het terugkerende evenement te maken. Het biedt de redactie van 3voor12/Eindhoven en de Effenaar de kans om met alle volgers en bezoekers op een leuke, feestelijke en muzikale manier te proosten op het nieuwe jaar waarin weer veel moois op stapel staat. Dat de Eindhovense muziekscene ook weer de nodige revelaties in petto heeft, laten we graag zien op het podium van de kleine zaal van de Effenaar. Voor velen zal de echte kennismaking dan pas volgen, maar voor nu alvast een korte introductie van alle drie de acts:

Aidan

Traditiegetrouw bouwt de clubavond op en dan wordt er graag gestart met een rustige binnenkomer, niet zelden een singer-songwriter. Ditmaal zal Aidan de aftrap verzorgen. Net als zijn voorganger, Guillaume Finta, kan ook hij zowel solo als met band de nodige indruk maken. Zijn solo-sessies zijn vaak fragiel en ontroerend, maar met band kan hij ook een ander geluid laten horen. Zijn EP ‘Heart Of Stone’ verscheen op 31 oktober en sindsdien heeft hij een aardig volle live-agenda opgebouwd. 21 december speelt de jonge singer-songwriter nog in een rustieke kooi op winterfestival Stille Nacht (ook in de Effenaar) een paar weken later mag hij de kleine zaal openen bij de aanvang van Club 3voor12/Eindhoven. Fans van Ben Howard, wees extra gewaarschuwd om op tijd te komen. Dat is sowieso een goed idee, want de eerste bezoekers worden opgewacht met champagne!

Tamarin Desert

Garage en psychedelica gedijen goed in Eindhoven. Het zorgt voor vele concerten binnen de twee genres en afgelopen zomer zelfs een tweedaags festival in de vorm van Eindhoven Psych Lab. Maar daar blijft het niet bij; het levert ook steeds meer bands op die graag zelf dergelijke muziek maken. Tamarin Desert combineert beide muziekstijlen en voegt er graag nog wat eigenzinnigheid aan toe. Live groeit de band harder dan bamboe en met de releaseplannen voor 2015 valt de band komend jaar gewoon niet te negeren. Ze maakten al eens indruk tijdens 3voor12/Eindhoven Café in PopEi, en nog meer als voorprogramma van Nouveau Vélo, maar daar gaan ze 9 januari graag overheen. Dubbel en dwars is de voorspelling zelfs.

Long Life Heads

Ja, klopt, hier zitten die twee van Woody & Paul achter, maar fans daarvan: wees gewaarschuwd. Blijf beter weg. Het zijn de woorden van Woody Veneman, een van de twee frontmannen die het met Long Life Heads helemaal anders wil doen. Er wordt in eigen beheer opgenomen, ze laten zich niets opleggen van buitenaf en spelen alleen maar daar waar ze zin in hebben. 3voor12/Eindhoven is dan ook ontzettend verheugd dat onze headlinespot ze wel aansprak. Verwacht rock, garage, bravoure en plezier. En een flink voorschot op het debuutalbum dat in 2015 zal volgen. Niet vragen wanneer, deze band leeft met de waan van de dag. Precies de rock-‘n-roll attitude die wij graag zien.

Long Life Heads, Tamarin Desert en Aidan spelen op 9 januari 2015, op de feestelijkste Club 3voor12/Eindhoven ooit, in de kleine zaal van de Effenaar. Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. De voorverkoop start 13 december 2014 via de kassa van de Effenaar en online via Ticketmaster.nl. Kaarten kosten €5,- per stuk. Voor, tussen en na de acts draaien dj’s van 3voor12/Eindhoven de beste alternatieve muziek, van toen en nu.