Tamarin Desert en Why Tony live in 3voor12/Eindhoven Café Tamarin Desert en Why Tony live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma 3voor12/Eindhoven wordt weer een event op 10 september 2014

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Tamarin Desert en Why Tony live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma 3voor12/Eindhoven wordt weer een event op 10 september 2014

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eens per twee maanden organiseert 3voor12/Eindhoven in samenwerking met PopEi en GlowFM 3voor12/Eindhoven Café, de radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven live op locatie en voor iedereen gratis toegankelijk. Het is de gebruikelijke radioshow zoals die wekelijks op de woensdagavond te horen is, maar dan in de gezellige setting van een café, met geroezemoes van de bezoekers én met livemuziek. Tijdens de vorige edities speelden onder andere Def Americans, D Deadly en Hunting The Robot een kleine set, op 10 september zijn het talentvolle nieuwkomers die de luisteraars in het café én in de ether zullen vermaken: Tamarin Desert en Why Tony.

Er was even een zomerstop en daardoor geen uitzending in juli, maar 3voor12/Eindhoven is weer terug in het nieuwe mediaseizoen. Net als afgelopen jaar zal vanaf nu iedere twee maanden weer een nieuwe editie van 3voor12/Eindhoven Café plaatsvinden. De aftrap van het nieuwe seizoen wordt gedaan door de jonge Eindhovense band Tamarin Desert, dat naar eigen zeggen psychedelische muziek met ballen maakt. Je mag het van de jongens gerust vergelijken met Tame Impala en Pond, maar denk er dan wel even vettige Led Zeppelin-achtige fuzz-riffs en grooves bij. Luister maar eens naar de eerste single van de band, die net iets voor de zomer uit is gebracht. 10 september kun je ze live zien, in het eerste uur van 3voor12/Eindhoven Café.

In het tweede uur is het aan Why Tony, de alternatieve popband rondom multi-instrumentalist Rob Cornelissen. Een paar maanden geleden brachten zij in alle luwte het fraaie ‘Innerspace’ uit. Daarop staat een van de favorieten van de redactie, ‘White Honey’, waarmee de band is verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe. Het nummer was een maand lang te horen op de sampler op de Luisterpaal, maar de redactie van 3voor12/Eindhoven gaat er alles aan doen om het op 10 september ook live ten gehore te laten brengen. Beide bands komen voor of na de sessie even aan de dj-booth van de programmamakers langs voor een praatje; voor een voorstelrondje en/of de laatste nieuwtjes.

Naast het bezoek, de livemuziek en de scoops, kun je natuurlijk ook weer de beste alternatieve muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten verwachten; voor, tijdens en na de uitzending. Programmamakers Bob Schellens en Patric Muris kiezen weer een band van het moment, hebben het laatste muzieknieuws uit Eindhoven en geven de beste concerttips voor die week, met de muziek erbij. Kom gezellig langs in het knusse café van PopEi en maak het allemaal live mee. Kan je er niet bij zijn, maar luister je wel graag mee? Zet dan om de gebruikelijke tijd je (internet)radio aan en stem af op GlowFM.

3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 10 september 2014 in het café van PopEi. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Duur uitzending: 21.00 uur – 23.00 uur. Entree: niks natuurlijk.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven