Eindhoven megamix in 3voor12/Eindhoven radio: het beste uit Eindhoven van 2014 zover

Uur lang beste Eindhovense songs van 2014 met playlist bij de hand

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Het is een jaarlijks terugkerend item geworden: de Eindhoven megamix. Een uur lang, non-stop, alleen maar kwaliteitsliedjes uit Eindhoven in het wekelijkse radioprogramma van 3voor12/Eindhoven. Het zijn vaak de favorieten van de redactie van dat moment. In 2014 worden maar liefst twee megamixen uitgezonden: eentje in juni en eentje in december. Beide megamixen bevatten de beste Eindhovense liedjes van 2014: 25 juni is er een tussenstand, op een woensdag in december de eindstand. De tussenstand is naast de uitzending in 3voor12/Eindhoven radio nu ook te horen op de Soundcloud van 3voor12/Eindhoven.

De vraag naar de favoriete nummers uit Eindhoven in 2014 is aan de gehele redactie van 3voor12/Eindhoven voorgelegd. Schrijvers, fotografen, eindredacteuren en andere betrokkenen stuurden hun keuze in. Hieronder is het resultaat te vinden.

Playlist Eindhoven megamix 25 juni 2014:
Bells of Youth – She Said/He Said 03:19
Why Tony – White Honey 04:29
Radar Men from the Moon – Surrealist Appearance 05:36
Call It Off – Stuck With You 03:10
NIKOO – Jesse 02:35
Wolfskop – The Man Behind The Gun 05:19
Iris Penning – Jong en Dwaas 03:26
Hunting The Robot – Day In The Whale 04:41
LEFT – Vortex 04:14
Lookapony – M 03:12
No Waves & Sunrays – Nervous 02:18
Miggs de Bruijn – Leef Mijn Droom feat. Fresku 04:40
Guillaume Finta - Fall Down Slowly feat. Diede Claesen 04:19
Ad van Meurs – Staren In Het Vuur 03:24

Bells of Youth, Call It Off, Radar Men from the Moon, Wolfskop, Iris Penning, Why Tony, LEFT en Ad van Meurs; zij zullen allen bekend zijn onder de vaste luisteraars, als Hollandse Nieuwe van 2014. Zij waren al eens te horen op de 3voor12 Luisterpaal als een van de inbrengen van 3voor12/Eindhoven voor de maandelijkse talentensampler. Hun tracks zijn dan ook al vaker te horen geweest in 3voor12/Eindhoven radio. Niet zo heel vreemd dan ook dat zij zijn uitgekozen voor een plekje op deze sampler. Maar er valt ook genoeg nieuws te ontdekken, zoals de nieuwe hiphop-revelatie Miggs de Bruijn, hier in zijn collabo met Fresku. En het frisse, nog nat achter de oren, No Waves & Sunrays, dat catchy garagepop maakt met Raven Aartsen (Mozes and the Firstborn) achter de producertafel. Of Guillaume Finta, de singer-songwriter die al eens een prachtige sessie speelde in 3voor12/Eindhoven radio en waarvan het lang uitkijken was naar die eerste release. Dat en meer is te horen in de Eindhoven megamix die aanstaande woensdag integraal – en in bovenstaande volgorde – wordt uitgezonden in het tweede uur van 3voor12/Eindhoven radio.

Tune dus in om 22.00 uur om in één keer helemaal bij te zijn van het beste wat de Eindhovense muziekscene anno nu te bieden heeft; van rap tot aan singer-songwriter en van punk tot aan spacerock. Een uur eerder is 3voor12/Eindhoven radio er overigens ook al op Glow FM, dan met de reguliere uitzending met ook de leukste muziek ver buiten Eindhoven, de laatste nieuwtjes, een muziekagenda, concerttips en meer!

Uitzending gemist? Geen nood, hieronder de integrale uitzending van de Eindhoven megamix op de Soundcloud van 3voor12/Eindhoven. Veel luisterplezier!