De vijf Gouwe Lempkes van No Waves & Sunrays

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

No Waves & Sunrays en Paul Knippenberg ,

Op vrijdag 19 september vindt er weer een nieuwe Club 3voor12/Eindhoven plaats. Op die dag introduceert 3voor12/Eindhoven drie bands uit eigen stad tijdens een showcase in de Effenaar. Volgens vast gebruik worden de bands voorgesteld door middel van hun vijf Gouwe Lempkes, oftewel hun vijf favoriete platen aller tijden. No Waves & Sunrays was de eerste boeking voor de komende clubavond en mag daarom ook in deze rubriek het spits afbijten. De energieke en aanstekelijke garageband stelt kort en krachtig zijn favoriete albums voor.

The Stooges - The Stooges
Fuzz, fuzz en nog eens fuzz. Deze plaat is het antwoord op the Rolling Stones, één van onze andere favoriete bands. 'No fun', oh jawel hoor.

Nirvana - Bleach
Het uitkomen van deze plaat is het begin van de grunge. Schijnbaar in een paar dagen op plaat gezette nummers, maar wat ons betreft echt een rock-klassieker. Met 'About A Girl' als een van de mooiste ballads van deze band.

Wu-Tang Clan - 36 Chambers
De rauwste shit ooit gemaakt! Je kan niet anders dan boos kijken en mee rappen als deze plaat op staat. Ook niet-hiphoppers snappen en voelen dat dit gewoon de 'ekte ekte shit' is.

Reigning Sound - Time Bomb Highschool
Geen top 5 zonder Greg Cartwright. Een garageplaat zoals die moet klinken, to the point, maar wel soulvol. Niet voor niks is 'Stormy Weather' het eerste nummer dat wij ooit samen speelden. Een van onze grote voorbeelden.

Jay Reatard - Blood Visions
Jay Reatard weet met deze plaat de intens donkere, ongeduldige paranoia en agressieve kant van vele tieners neer te zetten, zonder dat het meteen negatief overkomt.

Benieuwd hoe deze invloeden terugkeren in het geluid van No Waves & Sunrays? Kom dan naar Club 3voor12/Eindhoven op 19 september in de kleine zaal van de Effenaar, waar ook Guillaume Finta en Wolfskop zullen optreden. De voorverkoop is gestart!