Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: april 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: april 2014

Met o.a. The Rambler-benefiet, albumpresentatie LEFT, Dan Bern, I Am Oak en Paaspop

, Paul Knippenberg

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: april 2014

Met o.a. The Rambler-benefiet, albumpresentatie LEFT, Dan Bern, I Am Oak en Paaspop

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. The Rambler-benefiet | Effenaar | 6 april
In januari kondigde The Rambler aan per direct de deuren te sluiten vanwege financiële problemen. De kroeg ademde jarenlang rock-’n-roll en bood een podium aan vele lokale tot grote internationale acts binnen de rauwere genres. In samenwerking met de Effenaar hebben vijf van deze bands uit Eindhoven op 6 april een benefiet op poten gezet voor de eigenaren van The Rambler. Gedurende de late middag en avond zullen Hillbilly Hayride, Black Bone, The Galactic Lo-Fi Orchestra, Peter Pan Speedrock en Def Americans optreden.

2. I Am Oak | De Kapel | 12 april
De Eindhovense studentenkapel aan de Dommel is in de laatste jaren veelvuldig omgetoverd tot een intiem poppodium. I Am Oak was de eerste band in 2012 die als gevolg van de samenwerking tussen de Effenaar en de kapel de kans kreeg op deze bijzondere te musiceren. Op 12 april keert de band terug om het nieuwe album ‘Ols Songd’ te presenteren. De weemoedige en warme sound van I Am Oak onder aanvoering van Thijs Kuijken bleek destijds prima te passen in de kapel.  

3. LEFT album release party | Café Altstadt | 19 april
De Eindhovense band LEFT timmert al jaren aan de muzikale weg en zal zijn nieuwe album op 19 april presenteren in Café Altstadt. Waar de band voorheen nog stevig flirtte met dance-invloeden, is LEFT op ‘Any Other Way’ terug naar de basis gegaan. En dat betekent voor dit trio stevige edoch aanstekelijke rock. Het twaalf nummers tellende album werd in een noodvaart van slechts drie dagen opgenomen en zal ongetwijfeld met een enorme energie en het nodige enthousiasme worden gepresenteerd in de Altstadt.  

4. Paaspop | De Molenheide in Schijndel |18 t/m 20 april
Paaspop is al jarenlang een begrip in festivalland en lijkt maar te blijven groeien.  Steeds grotere namen strijken neer in Schijndel.  De programmering van Paaspop is er al jaren een vol verscheidenheid. Voor elk wat wils lijkt het motto van de organisatie te zijn. En dat is ditmaal niet anders. Muzikale tegenpolen als Guus Meeuwis, Hatebreed, The Prodigy en Blaudzun staan gebroederlijk samen op het affiche van deze jaargang. 3voor12/Eindhoven zal net als vorig jaar verslag doen van het festival samen met de collega’s van de lokaalafdelingen uit Tilburg en Breda. 

5. Dan Bern en Wink Burchham | Meneer Frits | 28 april
In de serie ‘Ad van Meurs presenteert’ staan er op 28 april twee singer-songwriters in Meneer Frits, het grandcafé van Muziekgebouw Eindhoven. Dan Bern is een singer-songwriter uit de Verenigde Staten met behoorlijk wat Dylanesque trekjes. Zijn nummers zijn veelal politiek getint en verhalend van aard. Andere invloeden van Bern die dikwijls genoemd worden zijn die van Woody Guthrie en Elvis Costello. Wink Burcham bedient zich van een wat rauwer stemgeluid. Hij wordt wel eens vergeleken met John Fullbright, een artiest die vorig jaar nog een onvergetelijke indruk maakte op hetzelfde podium.

Nog meer ideeën opdoen voor een leuk avondje uit in Eindhoven in april? Kijk dan in de digitale Uitkrant van april.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven