Nieuw Eindhovens podium Tuchthuis opent deuren met concert D Deadly en Jon Auer

De Oude Rechtbank breidt uit met concertzaal voor ongeveer 400 man

Patric Muris ,

“Ergens in mei” is de officiële opening pas van Tuchthuis, het nieuwe podium van Eindhoven dat volgens de agenda naast livemuziek ook feesten gaat organiseren. Maar eerst is er 24 april nog een optreden van D Deadly dat opnieuw met Jon Auer op (mini)tour gaat. Tuchthuis is gelegen naast die andere culturele plek die er vorig jaar bijkwam met heropende deuren: de Oude Rechtbank. Eindhoven heeft er weer een nieuwe plek voor livemuziek bij en de eer is aan lokale rockformatie D Deadly om het in te wijden.

Tuchthuis is onderdeel van diezelfde Oude Rechtbank: de eigenaar is dezelfde en de panden zijn met elkaar verbonden door het tussengelegen oude gerechtshof. De Oude Rechtbank, dat al een klein concertzaaltje had, is daarmee nu ook in staat om wat grotere boekingen te doen. Tuchthuis biedt plek aan zo’n 400 bezoekers, van concerten, maar ook van congressen, exposities en andere culturele aangelegenheden. Daarnaast heeft de nieuwe culturele plek van Eindhoven een restaurant, dat net als de Oude Rechtbank, zeven dagen per week open is. Met de toevoeging van Tuchthuis aan de Oude Rechtbank krijgt het in februari 2013 gepubliceerde ambitieuze business plan een concrete invulling.

Tuchthuis is volgens Gijs van de Burgt, bassist van D Deadly, een initiatief van dat andere podium dat vorig jaar opeens zijn deuren opende: “De mensen van Nul Zes zitten hier achter. Wij worden de allereerste band die er gaat spelen.”

Het optreden van D Deadly en Jon Auer in Tuchthuis is onderdeel van een kleine tour van de band en zijn gastmuzikant door Nederland. Naast de Eindhovense show speelt de band samen met Jon Auer tussen 19 april en 27 april shows in Goes, Haarlem, Hoorn, Ell en Utrecht. Kijk op de website van D Deadly voor meer informatie over de (mini)tour.

Naast het optreden van D Deadly staat een Sneak Peak Tuchthuis geprogrammeerd op 25 en 26 april. Geen livemuziek dan, maar dj’s die dance en techno draaien, waaronder de Eindhovense EL-P. De officiële opening van Tuchthuis zal de volgende maand pas plaatsvinden. Wanneer is nog niet bekend.