De Nuance, Kadinski en Woody op Club 3voor12/Eindhoven 2013/3 De Nuance, Kadinski en Woody op Club 3voor12/Eindhoven 2013/3

De Nuance presenteert EP-tweeluik op showcase in Effenaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

De Nuance, Kadinski en Woody op Club 3voor12/Eindhoven 2013/3

De Nuance presenteert EP-tweeluik op showcase in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Over precies een maand, op 11 oktober 2013, vindt de laatste clubavond van 3voor12/Eindhoven van 2013 plaats in de Effenaar. Zoals gebruikelijk treden er dan drie artiesten uit Eindhoven en omgeving op nadat zij uitgebreid zijn geïntroduceerd door 3voor12/Eindhoven. Eerst op de site en in het radioprogramma, op de dag zelf in de kleine zaal van de Effenaar. Woody (van Woody & Paul) is alom bekend in Eindhoven, maar ook De Nuance en Kadinski hebben al een rijk verleden in de Eindhovense muziekscene. We stellen voor…

Driemaal per jaar organiseert 3voor12/Eindhoven een showcase met de leukste, beste, spannendste of origineelste bands van Eindhoven van dat moment. En eigenlijk hebben ze altijd allemaal wel een verhaal. En dat verhaal is vaak de reden dat ze worden geboekt voor de showcase in de Effenaar waar alle bands netjes worden voorgesteld. Maar dat begint vaak al in de aanloop naar de avond, zo nu ook. Alvast een kleine introductie:

Woody sings Woody

Woody Veneman is een van Eindhovens bekendste zangers en singer-songwriters, met een livereputatie die bekend staat als ijzersterk. Hij heeft al heel wat albums gemaakt met Paul van Hulten onder de naam Woody & Paul, hij vormde kortstondig een garageduo met Joshua van Iersel (Stereo Monster Men), hij zingt regelmatig solo en dan het liefst traditionals, maar hij is ook de stem van The Singing Chair. Woody is graag meer dan zanger alleen, een kunstenaar zou je kunnen zeggen. Dit jaar is hij begonnen met zijn Woody sings Woody series. In deze serie, die uiteindelijk zal bestaan uit tien liedjes, maakt Woody muziekvideo’s van liedjes die door hem geliefd zijn. Ze worden in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een zelfgemaakte videoclip. Op Club 3voor12/Eindhoven gaat Woody nummers uit de Woody sings Woody series live spelen. Een bijzonder concept, dat op 11 oktober voor het eerst zo wordt uitgevoerd. 

Kadinski

Ruim drie jaar geleden stond Hangover Sunday op Club 3voor12/Eindhoven. Nu, drie jaar later, staat de band in exact dezelfde formatie in de Effenaar, onder een andere bandnaam en een ander geluid. Een geluid dat de band op zijn website omschrijft als ‘groovy arrangementen met het dansbare uit de jaren 90 en een harmonische meerstemmigheid die zorgt voor een verrassende dynamiek’. En dat allemaal binnen de grenzen van de popmuziek. Kadinski staat op het punt om zijn debuut-EP te releasen en heeft met eerste single ‘Monkey Skinned’ alvast laten horen dat het catchy as hell gaat zijn. Op 11 oktober geeft Kadinski zijn aller eerste optreden in Eindhoven en omgeving, op Club 3voor12/Eindhoven!

De Nuance

Eindelijk is er dan eens hiphop op Club 3voor12/Eindhoven! Met Che is er al eens een eerste aanzet gedaan, maar op 11 oktober is het full throttle hiphop met rapper Marco Martens en beatmaker/producer Royal with Cheese. ‘Lyrische hiphop met dikke beats’, zo zou de muziek van De Nuance samengevat kunnen worden. Rapper Marco Martens (voor velen ook bekend als Macronizm) staat al sinds hij begon met rappen bekend om zijn maatschappijkritische blik die hij graag verwikkelt in atypische rap, met een zachtaardige flow. Het zal bij hem nooit gaan over auto’s, geld of drank. Autotune is een doodzonde en de inhoud moet altijd prevaleren. Zo nog meer bij zijn nieuwe project De Nuance waarbij hij naast Royal with Cheese ook nog diverse andere samenwerkingen aangaat, met Just, maar bijvoorbeeld ook met Aafke Romeijn. Klinkt zo wellicht wat zwaar, maar dat is het in de praktijk niet. De Nuance bracht voor de zomer een eerste EP uit: Tweede Viool en zal binnenkort ‘Derde Bedrijf’ daarachteraan laten volgen. Het tweeluik verschijnt onder andere op vinyl en wordt op 11 oktober officieel aan Eindhoven gepresenteerd, op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar. 

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 11 oktober in de kleine zaal van de Effenaar. Aanvang: 20.30 uur. Entree: €5,-. Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij de kassa van de Effenaar en online via Ticketservice.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven