Helmondse popformatie Kadinski brengt eerste single uit met videoclip Helmondse popformatie Kadinski brengt eerste single uit met videoclip

Doorstart van Hangover Sunday komt in najaar met EP

, Patric Muris

Helmondse popformatie Kadinski brengt eerste single uit met videoclip

Doorstart van Hangover Sunday komt in najaar met EP

Patric Muris ,

In het voorjaar van 2010 stelde 3voor12/Eindhoven de Helmondse band Hangover Sunday voor tijdens een showcase in de Effenaar. De band maakte aanstekelijke popliedjes die ze zelf omschreven als ‘chillin’ cheesy fatboy tunes’. Maar dat was toen. Het verleden moet je laten rusten en dat doen de bandleden dan ook graag. Kadinski is de nieuwe naam van precies dezelfde formatie. Catchy is het nog steeds, maar nu op een meer dansbare popmuziek manier. De eerste single ‘Monkey Skinned’ is vandaag uitgekomen als gratis download en de band heeft er ook meteen maar even een videoclip bij gemaakt. Helemaal DIY, helemaal 2013.

Dat deze jongens graag audio met video combineren bleek al op de EP ‘Fire’ van Hangover Sunday waar een DVD (!) bij zat. Of ze het op hun debuut-EP ook zo bont gaan maken, is nog de vraag. Wel is duidelijk dat in het najaar de rest van de liedjes online verschijnt, als downloadbare en fysieke EP. De titel is ook al bekend: ‘Marvin Gaye’. Maar hey, had die andere Helmondse band, Nouveau Vélo, het daar niet ook al over op zijn eerste EP? Jawel, maar het heeft niets met elkaar te maken, laat Dirk van Duijnhoven, gitarist van de band, ons weten. Van Duijnhoven over de EP: “De EP heeft vijf nummers en is een behoorlijk knutselwerk geweest. Hij is geschreven in Helmond, gemixt in Oostende (België) bij Ace Zec (drummer van Customs) en gemasterd in the Mastering Factory in Eindhoven.”

Bekijk hieronder ‘Monkey Skinned’, de eerste single van Kadinski.


‘Monkey Skinned’ is gratis te downloaden via de Soundcloud van de band. Bassist Joris van Laarhoven was altijd al groot liefhebber van de jaren 90 dancemuziek, zo bekende hij eens tijdens een bezoek aan 3voor12/Eindhoven radio. Die liefhebberij is nu duidelijk terug te horen in de nummers van Kadinski. Op de website omschrijft de band zijn geluid als volgt: “Op het nieuwe schijfje verwijst Kadinksi binnen groovy arrangementen naar het dansbare uit de 90s en zorgt harmonische meerstemmigheid voor een verrassende dynamiek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven