the galactic lo-fi orchestra presenteert nieuw album op 19 oktober in The Rambler

Band terug met toegankelijker ‘Giving Popmusic Back To The People’

Patric Muris ,

Michel Geelen is terug. Niet met alweer een nieuwe band, maar wel met een nieuwe plaat van zijn band the galactic lo-fi orchestra. Er zitten twee jaar tussen debuutalbum ‘I Wrote 666 On The Kitchen Floor’ en ‘Giving Popmusic Back To The People’. De stilte is voornamelijk te wijten aan de rugklachten die de drukke frontman beperkten om muziek te maken. Zijn terugkeer is eerder al gevierd met het bijna ironische ‘Keep On Trucking’, de voorloper van de rest van het nieuwe werk. Nu is daar dan het tweede album, dat zaterdag gepresenteerd zal worden in The Rambler.


Het debuutalbum van the galactic lo-fi orchestra heeft de band veel successen opgeleverd: een plek op de 3voor12 Luisterpaal, lovende recensies, vele artikelen in diverse media, optredens in diverse soorten popzalen (waaronder de Effenaar, tijdens Club 3voor12/Eindhoven) en een selectie voor Popronde, het rondreizende muziekfestival. Een vervolg kon dus niet uitblijven. Het had er wat frontman Michel Geelen al veel eerder mogen zijn, maar serieuze rugklachten die muziek maken onmogelijk maakten, zorgden voor het gedwongen uitstel. ‘Keep On Trucking’ was in april al een eerste wapenfeit en meer zou volgen. Het tweede album, dat tien nummers telt, is nu klaar voor presentatie en die vindt plaats op 19 oktober in The Rambler.
De band speelt die avond niet alleen, want er zijn twee bands (The Lieshouts en The Surfbeat Club) als voorprogramma geboekt en een dj (Dj Marco) moet zorgen voor de afterparty. De releaseparty in The Rambler start om 20.30 uur. Entree is gratis.

Over het album: volgens de band is er na het wat donkere debuut nu gekozen voor een toegankelijker geluid. Opvallend is de cover van Daniel Johnstons ‘True Love’. Een ode aan de onbekroonde koning van de lo-fi, aldus Geelen. ‘Giving Popmusic Back To The People’ is op 1 oktober 2013 op cd verschenen bij Supermarket Records. De eerste 25 bezoekers krijgen hem aanstaande zaterdag gratis; een cadeautje van de band. Naast de release op cd, is het album ook online te beluisteren en te verkrijgen via de bekende kanalen als Spotify en iTunes. Vanavond is er aandacht voor het album in 3voor12/Eindhoven radio.