Hit The City maakt twee laatste boekingen en tijdschema bekend

Boordevol programma in de Effenaar, The Rambler, Nul Zes, Kelderman en Van Noort en De Kapel

Patric Muris ,

Afgelopen maanden maakte de festivalorganisatie van Hit The City vele namen bekend voor de tweede editie van het festival dat ook dit jaar weer op meerdere locaties in en rond de Effenaar plaatsvindt. Het cross-over-festival, dat zich naast muziek ook op literatuur en expo richt, kende een prima eerste editie; een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het programma zou eigenlijk al compleet zijn, maar vandaag zijn er toch nog twee namen bijgekomen. En het puzzelen kan beginnen, want ook het tijdschema is bekendgemaakt.


23 oktober
: De festivalorganisatie heeft alsnog twee boekingen aan het programma toegevoegd, nadat eerder werd aangegeven dat het progamma compleet was. Het vrijgegeven tijdschema laat er geen twijfel meer over bestaan: nu zit er niets meer in de hoge hoed. De twee allerlaatste toevoegingen aan het muziekprogramma:

Kim Janssen (NL)
Condor Gruppe (BE)

25 september
: Hit The City completeert het muziekprogramma met de volgende artiesten:

Yuck (UK)
Afterpartees (Nederland)
Eagulls (UK)
The Foreign Resort (Denemarken)
Ocean View (Denemarken)

28 augustus: maar liefst acht namen worden aan het programma toegevoegd:

Temples (UK)
Broken Twin (DK)
Wolf Alice (UK)
Nadine Shah (UK)
Empress Of (USA)
Schultz & Forever (DK)
Killer View (DK)
Adam & The Relevants (Nederland)

2 juli: de eerste namen van Hit The City worden bekendgemaakt:

METZ (CAN)
Föllakzoid (CHL)
Natural Child (USA)
Glass Animals (UK)

Hit The City kent met het programma ‘Spot On Denmark’ dit jaar een sterke Deense delegatie. Het programma is dit jaar voor het eerst onderdeel van het festival omdat volgens de organisatie "de Deense muziekscene één van de meest interessante en vooruitstrevende van het moment is."

Voor het literatuurprogramma, onder curatorschap van de Eindhovense schrijver Henk van Straten, zijn de volgende namen bekendgemaakt:

Thomas Heerma van Voss (schrijver)
Shira Keller (schrijver)
Andy Fierend (slam poet)
Akwasi (rapper en acteur)
Stefan Pop (comedian en schrijver)

Het programma zal plaatsvinden in het gebouw van Kelderman en van Noort op het NRE terrein.

Naast muziek en literatuur is er nog een kunstvorm die aan bod komt op Hit The City: expo. De volgende exposanten zijn bevestigd in samenwerking met grafische design studio Spielerei en Kelderman en Van Noort:

Rafael Bonilla Jr. (USA)
Will Sweeney (UK)
Joshua van Iersel (NL)
Teun Jansen (NL)
Erosie (NL)

Ook het expo-programma vindt plaats in het pand van Kelderman en Van Noort en heeft als thematiek de muziek die kunstenaars inspireert en taal die typografen inspireert: een band of artiest is een platform voor creativiteit, die resulteert in platenhoezen, affiches, videoclips, decors etc. Op de expositie van Hit The City is een exclusieve presentatie van werken van lokaal tot (inter)nationaal talent te zien.

Hit The City 2013 vindt plaats op 3 november 2013 op diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.30 uur. De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kosten €17,50 per stuk en zijn te verkrijgen via www.hitthecity.nl, www.effenaar.nl en www.ticketmaster.nl.