De vijf Gouwe Lempkes van Kadinski

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

Kadinski en Patric Muris ,

Op 11 oktober presenteert 3voor12/Eindhoven weer drie spraakmakende, Eindhovense acts in de Effenaar. Woody, Kadinski en De Nuance zullen dan optreden op de derde editie in 2013 van Club 3voor12/Eindhoven, de showcase van 3voor12/Eindhoven. Traditiegetrouw wordt de spelende bands een bijna larger than life vraag gesteld: of ze zichzelf even willen voorstellen aan de hand van hun vijf Gouwe Lempkes, ofwel hun vijf favoriete platen aller tijden. Standaard reactie is: “Dat is niet te doen!” Maar uiteindelijk komen ze er toch wel uit. Of toch niet helemaal? Missen we er niet een?

Stone Temple Pilots – Purple | Marc Bruijn (drummer)
'Purple' van 'Stone Temple Pilots'. Vette riffs, mooie zanglijnen en dynamische en melodische composities. Een echte 90s plaat waar ik altijd naar kan luisteren.
 
Mount Kimbie - Crooks & Lovers  | Dirk van Duijnhoven (gitarist)
Waarom: Omdat het een perfecte combinatie is tussen warme analoge en kille digitale tonen. Je kan het rustig op de bank beluisteren of op hard volume in een club.
 
Athlete – Vehicles And Animals | Martijn van der Sanden (zanger-gitarist)
Dit debuutalbum zit vol met experimentele elektronische toevoegingen waardoor het geen moment verveelt. Daarnaast is dit zowat het enige album waarbij ik elk nummer mooi vind. Een favoriet nummer kan ik niet kiezen. Tekstueel staan ‘Such Great Heights’ van The Postal Service en ‘Misere’ van The Cat Empire bovenaan.
 
U2 - Achtung Baby | Joris van Laarhoven (bassist)
Mooie productie, stoere sounds en lekkere grooves. Volgens mij is er ook geen andere band te noemen die zich op het punt waarin de carrière van U2 zich op dat moment bevond (ze waren al tien jaar succesvol), zich zo goed opnieuw wist uit te vinden. Het was echt U2 deel II. Een verbluffende, sexy 90s sound met een flinke scheut experimentele (Berlijnse) invloed. Dit was U2 op het hoogtepunt, daarna zou het nooit meer zo goed worden.

Hey, dat zijn er maar vier. Dan vullen we de vijfde even zelf in namens de band: U96 – Club Bizarre. Geen album, maar wel een single die de band (en dan voornamelijk de bassist) graag inbracht op de playlist van 3voor12/Eindhoven radio tijdens het studiobezoek op 25 september. Enigszins met een knipoog, want het nummer werd geprezen toen werd gevraagd naar de favoriete guilty pleasure. Van Laarhoven: “Maar eigenlijk vind ik dit helemaal geen guilty pleasure, al zal de gemiddelde 3voor12-lezer daar vast anders over denken.”

Benieuwd hoe deze invloeden terug te horen zijn in de muziek van Kadinski? Kom dan vrijdag aanstaande naar de Effenaar voor hun eerste optreden in Eindhoven, op Club 3voor12/Eindhoven.