Folk en hiphop gebroederlijk samen op affiche Club 3voor12/Eindhoven

De Nuance, Kadinski en Woody sings Woody op laatste clubavond 2013

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Terwijl de lichturen snel slinken en het weer langzaam van gerieflijk naar regenachtig en guur transformeert, is het alweer tijd voor de laatste club 3voor12/Eindhoven van het jaar. Een showcase waar drie keer per jaar de beste en meest interessante Eindhovense acts van dat moment worden gepresenteerd. Aankomende vrijdag zullen drie geheel uiteenlopende acts het podium van de Effenaar betreden; folk, hiphop en dansbare popmuziek. Voor ieder wat wils. De afgelopen weken zijn er al diverse artikelen, interviews op deze site gepresenteerd. In dit artikel een finale voorstelronde en het laatste nieuws over de clubavond, inclusief tijdschema.

Zoals vaste bezoekers van Club 3voor12/Eindhoven ondertussen wel gewend zijn, wordt de avond meestal opgebouwd: hoe later hoe heftiger. Woody Veneman zal als tamelijk rustige singer-songwriter het spits afbijten met zijn project ‘Woody sings Woody’. In deze serie brengt hij een ode aan de man waar hij naar vernoemd is: folkheld Woody Guthrie. Aanvankelijk zou het project bestaan uit een YouTube-reeks van eigen bewerkingen van Guthrie nummers, allen vergezeld van een videoclip. Op dit moment zijn er vijf liedjes gepubliceerd en te bekijken op het YouTube-kanaal van Woody Veneman. Op Club 3voor12/Eindhoven krijgt dit project voor het eerst, en zeer waarschijnlijk eenmalig, een live-vervolg. 
 
In 2010 stond Hangover Sunday op Club 3voor12/Eindhoven. De band is dit jaar terug, al is het met een vernieuwd geluid en een andere bandnaam: Kadinski. De catchy muziek van weleer is er nog, al heeft de sound meer dance-elementen meegekregen. Kadinski staat op het zijn punt debuut- EP, getiteld ‘Marvin Gaye’, digitaal uit te brengen en zal daar op de clubavond gerucht aan geven. Het optreden van Kadinski in de Effenaar is het allereerste optreden in Eindhoven en omgeving en de start van een minitour.
 
Afsluiter van de clubavond is De Nuance. Het nieuwste project van Marco Martens, bekend geworden met Macronizm, en producer Royal With Cheese. De Nuance brengt - zoals we van Martens gewend zijn - poëtische en messcherpe teksten die dikwijls over maatschappelijke thema’s verhalen. Onlangs bracht het hiphop-duo zijn twee eerste EP’s ‘Tweede Viool’ en ‘Derde Bedrijf’ uit als 12”. Deze plaat zullen ze officieel presenteren op Club 3voor12/Eindhoven. Het optreden van De Nuance is een mooie primeur die even op zich heeft laten wachten. Voor het eerst in de historie van Club 3voor12/Eindhoven introduceert zich een rasechte hiphop-act. Meer weten over De Nuance? Lees hier het interview dat we onlangs met de rapper hadden. En check de nieuwste videoclip, van het nummer ‘1-0’, hieronder.
 
Tot slot: het tijdschema van Club 3voor12/Eindhoven op 11 oktober 2013:

Zaal open: 20.30 uur
Woody sings Woody: 21.00 uur – 21.30 uur
Kadinski: 21.45 uur – 22.15 uur
De Nuance: 22.30 uur – 23.15/23.30 uur
Dj 23.30 uur – sluit

Zie eerdere artikelen over de clubavond voor nog meer nieuws, interviews en muziek van de drie acts. De voorverkoop van Club 3voor12/Eindhoven is al een tijdje bezig. Er zijn ook kaarten aan de avondkassa van de Effenaar te verkrijgen, mits de avond niet is uitverkocht. Voor slechts €5,- ben je erbij. Tot vrijdag!