Black-Bone met Zweedse Mustasch op eerste Europese tour

Van De Pit in Terneuzen, via de Ziggo Dome, naar de Viper Room in Wenen

Bart Jansen ,

Het succes houdt niet op voor de Eindhovense band Black-Bone. Na eerdere imposante optredens als voorprogramma van o.a. Deep Purple, Megadeth , Chickenfoot en niemand minder dan gitaarlegende Slash, gaan de rockers voor het eerst op Europese tour met de Zweedse band Mustasch. Het jonge drietal van gemiddeld nog geen twintig jaar oud kreeg al veel lovende kritieken over zijn liveperfomance en mag die binnenkort ook over de grenzen gaan etaleren.

Het door hen zelf betitelde pad van ‘no bullshit rock-‘n-roll’ blijft de band maar naar nieuwe hoogtepunten leiden. In Nederland zijn die met het optreden in het Gelredome en de Heineken Music Hall al snel aan elkaar geregen, maar een avontuur in het buitenland is nog helemaal nieuw.
 
De Europese tour van Black Bone start op 22 november in Bremen en eindigt in Wenen. Eerst hebben de Eindhovense rockers nog de eer om op de afterparty van het Volbeat-concert in de Ziggo Dome te spelen. Het tourschema van de komende weken:

25-10 De Pit – Terneuzen
21-11 Ziggodome - Amsterdam 
22-11 Schlachthof - Bremen 
23-11 Bastard Clupb - Osnabruck 
24-11 Underground - Keulen 
25-11 Lido - Berlijn 
26-11 Zoom - Frankfurt 
27-11 Glazart - Parijs 
29-11 Kulturfabrik - Kufstein 
01-12 Hirsch - Nurnberg 
02-12 Orange House - Munchen 
03-12 Viper Room - Wenen
 
Er wordt dus begonnen in de provincie en geëindigd in een internationale wereldstad. Naast veel optreden werkt de band ook aan een opvolger van debuutalbum ‘Back To Mayhem’, dat stamt uit 2012. Begin 2014 trekt de band zich terug in de studio met de focus op album nummer twee.