Achtste editie Speedfest gaat een versnelling omhoog met sterk programma

Jaarlijks rock-’n-roll-festijn van Peter Pan Speedrock completeert line-up

Roy Verhaegh ,

Met een line-up die diverser is dan voorgaande jaren belooft Speedfest ook dit jaar weer een groot succes te worden in het Klokgebouw. Het programma gaat van old-school punkrock naar moderne metalcore en van klassieke ‘70’s rock zelfs naar country. De organisatie had al een flink aantal bands geboekt waaronder Vista Chino, Agnostic Front, Valient Thorr, Hatebreed, Buzzcocks, Tech-9 (laatste show ooit) en natuurlijk huisband Peter Pan Speedrock. Daar zijn nog eens heel wat namen aan toegevoegd en daarmee is het affiche compleet. 3voor12/Eindhoven zet alle namen op een rij en zal op de dag zelf verslag doen vanuit het Klokgebouw.

Frontman Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock is enorm te spreken over het aanbod: “Een geweldige line-up! Grote namen worden afgewisseld met interessante nieuwkomers waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.” In totaal zullen de 22 bands verdeeld worden over drie podia. Ook de oude vertrouwde ingrediënten zullen niet ontbreken dit jaar: de unieke sfeer, de gevarieerde eetmogelijkheden, eigenzinnige dj’s, maar ook de bikers-kroeg genaamd Thunderbolt, zoals velen die kennen van Paaspop, is er weer bij. Deze kroeg werd vorig jaar geïntroduceerd en biedt plaats aan rock-’n-roll-schrijvers om er voor te lezen uit eigen werk. Dit jaar is het de eer aan Hans Boomsma, ook wel bekend als Johannes de Boom van (ex-) The Shavers.


De complete line-up van Speedfest #8:

Vista Chino
Agnostic Front
Valient Thorr
Hatebreed
Buzzcocks
Guana Batz
The P.O.X.
The Monsters
Honky
The Urban Voodoo Machine
Monster Truck
Bullet
Anti Nowhere League
Tech-9
Wildmen
Peter Pan Speedrock
Scorpion Child
Orchid
Bliksem
Spiders
Komatsu
The Sha La La Lee’s
Johannes de Boom

Het festival zal dit jaar twee weken eerder plaatsvinden dan gebruikelijk, namelijk op zaterdag 23 november. Een tijdschema zal zeer spoedig volgen. Uiteraard zal 3voor12/Eindhoven er ook dit jaar weer bij zijn om uitgebreid verslag te doen. De voorverkoop is inmiddels gestart: kaarten zijn verkrijgbaar voor € 37,50 (exclusief servicekosten) via verschillende kanalen, onder andere op de site van Speedfest en bij The Rambler.