Misverstanden voorverkoop shows Kraftwerk in Evoluon leiden tot verkeerde berichtgeving en onvrede fans Misverstanden voorverkoop shows Kraftwerk in Evoluon leiden tot verkeerde berichtgeving en onvrede fans

Shows te vroeg als 'uitverkocht' bestempeld

, Patric Muris

Misverstanden voorverkoop shows Kraftwerk in Evoluon leiden tot verkeerde berichtgeving en onvrede fans

Shows te vroeg als 'uitverkocht' bestempeld

Patric Muris ,

Het zal niemand ontgaan zijn: Kraftwerk komt na acht jaar terug naar Nederland. En dan ook nog eens naar een bijzondere locatie voor enkele speciale 3D-shows. Het Evoluon is uitgekozen als locatie en maximaal 800 bezoekers per concert zijn welkom, zo besloot Kraftwerk. Dat het daarmee slechts een fractie van alle fans kan bedienen leek op voorhand duidelijk. De kaarten waren vanochtend, toen de voorverkoop startte via See Tickets naar verluid dan ook al binnen een kwartier uitverkocht. Twee extra shows, op dezelfde dagen, werden meteen toegevoegd. Maar ook dat kon veel onvrede niet voorkomen. Niet alleen teleurgestelde fans, maar ook boze ‘klanten’ van See Tickets uitten zich op social media. Vanmiddag bleken veel van diezelfde teleurgestelde fans alsnog kaarten te kunnen bestellen terwijl overal het bordje ‘uitverkocht’ ophing.

Op 17 en 18 oktober 2013 organiseren de Effenaar en 3voor12, inmiddels dus vier, unieke 3D-concerten van de legendarische elektronische muziek pioniers. Kaarten worden exclusief op naam verkocht en zijn niet goedkoop. Toch kan dat de fans niet tegenhouden er vanochtend massaal klaar voor te zitten. Afgaande op de berichtgeving op Twitter echter veelal tevergeefs. Bezoekers worden uit de webshop ‘gegooid’ als ze de kaarten willen afrekenen en komen er bij een nieuwe poging niet meer tussen. Al snel verschijnen online nieuwsberichten dat de shows uitverkocht zijn. Ook op de site van de Effenaar staat (nog steeds) achter alle vier de shows ‘uitverkocht’.

Er is op Twitter veel ongeloof over de manier waarop de kaartverkoop verloopt. Te vroege start – de kaartverkoop is om 09.55 uur begonnen in plaats van de aangekondigde 10.00 uur, overbelasting die zorgde voor crashes en de onbeschikbaarheid van kaarten die na de piek wel ‘gewoon’ weer beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven van dit artikel, 13.54 uur, zijn er nog steeds kaarten voor drie van de vier Kraftwerk-shows. De berichtgeving over de beschikbare kaarten verspreidt zich inmiddels ook even snel op social media. Er is op Twitter zelfs al ruimte voor wat satire. Fons Moers (@zetduivel): "Zal je straks hebben zeg: ga je naar #Kraftwerk, zit de zaal vol met lui met Kruidvat kaartjes."  

Kaarten voor Kraftwerk in het Evoluon kunnen besteld worden via See Tickets en kosten €56,- per stuk.

Update 20 juli, 17.00 uur: 3voor12 laat weten dat de kaarten zaterdagmiddag alsnog allemaal verkocht zijn. Alle vier de Kraftwerk-shows zijn derhalve uitverkocht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven