Nieuwe staalkaart Eindhovense muziekscene geboden op Club 3voor12/Eindhoven Nieuwe staalkaart Eindhovense muziekscene geboden op Club 3voor12/Eindhoven

Laatste nieuwtjes over de acts van 23 februari en het tijdschema

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Nieuwe staalkaart Eindhovense muziekscene geboden op Club 3voor12/Eindhoven

Laatste nieuwtjes over de acts van 23 februari en het tijdschema

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Drie keer per jaar organiseert 3voor12/Eindhoven een showcase in de Effenaar met de staalkaart van het beste wat de Eindhovense muziekscene op het moment te bieden heeft. Zaterdag 23 februari worden drie bands voorgesteld in drie heel verschillende genres, om maar eens aan te tonen dat Eindhoven zich allang niet meer beperkt tot Rockcity. Op eerdere edities stonden onder andere Birdt, Hunting The Robot, Mozes and the Firstborn, Nouveau Vélo, The Dirty Denims en Suimasen, inmiddels allemaal volwassen acts. Aankomende zaterdag is het aan drie bands waarvan de ster in Eindhoven nog rijzende is. De afgelopen weken zijn de acts met diverse interviews en artikelen gepresenteerd op deze site, in dit artikel tot slot de laatste nieuwtjes over de acts en alles over de opbouw van de avond.

Er zit zoals altijd een opbouw in de avond. De avond opent met poprock-band Sidewalk die de laatste hand legt aan het binnenkort te verschijnen tweede album, dat uitgebracht zal worden bij Volver Music waar zanger-gitarist Coen van der Horst vorig jaar een platendeal tekende. Van der Horst bezocht op 30 januari 2013 de studio van Glow FM tijdens 3voor12/Eindhoven radio en verklapte daar alvast naast veel nieuw materiaal ook zijn radiohits ‘This Better Be For Real’ en ‘Suzannah’ te spelen. In de toelichting op zijn Gouwe Lempkes liet hij weten John Mayer als singer-songwriter vooral ten tijde van Continuum erg te waarderen, uitte hij zijn voorliefde voor de B-kantjes van Oasis, maar gaf hij ook alvast te kennen dat het nieuwe materiaal niet alleen uit zoetsappige liefdesliedjes bestaat, maar dat ook naar indierock neigende nummers verwacht mogen worden. Er is nog steeds geen releasedatum van het nieuwe Sidewalk album bekend, maar misschien vertelt hij er zaterdag wel meer over…

Lookapony hoeft even niet te denken aan een nieuwe release, want de EP die in november 2012 verscheen doet het nog steeds prima. Na een schoenensponsor, een plek op de Luisterpaal, airplay op 3FM, heeft de band nu ook een manager en een boeker. 3voor12/Eindhoven gaf de band al de titel ‘de meest Brits klinkende indieband van Eindhoven’, niet zo wonderbaarlijk als naar het accent van de zang en het geluid van de hoekige gitaren wordt geluisterd. Ook de Eindhovense Arctic Monkeys is al veel gehoord, en begrijpelijk als naar ‘Teddybear’ en ‘Red Wine’ wordt geluisterd, maar de band heeft meer op het repertoire staan. Als er maar fuzz in zit, lijkt hun lijst met Gouwe Lempkes te willen zeggen. Lookapony is jong, eigenzinnig en behoorlijk energiek. De nieuwe videoclip van ‘Teddybear’ laat zien dat ze ook graag knettergek zijn.

Afsluiter capcap… cap is een mooi voorbeeld van een band die al lange tijd wordt gevolgd door de redactie van 3voor12/Eindhoven en die door het maken van indruk tijdens een optreden meteen op de shortlist is gezet. En dan is het momentum er nu ook nog naar: de band komt binnenkort met een nieuwe EP, die via crowdfunding op vinyl zal verschijnen, en zal 23 februari alvast een exclusief voorproefje geven. Dat doet ze met een nieuwe lichtshow waarvoor de band heeft zitten programmeren, solderen en experimenten. Verwacht een live aangestuurde lichtshow die in al zijn abstractie perfect past bij de donkere new wave van de band die in de rook van het industriële Eindhoven is ontstaan.

Na de drie bands zal dj-duo I Am Duo louter dansbare alternatieve muziek draaien. Dit doen ze het liefst tot heel laat. Het publiek bepaalt de sluitingstijd: tot 02.00 uur is er geprogrammeerd maar de dj’s van I Am Duo gaan graag langer door als het gezellig is. En als er gedanst wordt!

20:30 - Zaal open
21:00 - 21:30 Sidewalk
21:45 - 22:15 Lookapony
22:30 - 23:15 capcap... cap
23:30 - sluit I Am Duo 

Zie eerdere aankondigingen voor nog meer nieuws en de afspeellijsten met de muziek van de acts. De voorverkoop van Club 3voor12/Eindhoven is al een tijdje bezig. Er zijn ook nog kaarten aan de avondkassa van de Effenaar te verkrijgen, mits de avond niet is uitverkocht. Voor slechts €5,- ben je erbij. Tot zaterdag! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven