De vijf Gouwe Lempkes van Lookapony De vijf Gouwe Lempkes van Lookapony

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Lookapony

De vijf Gouwe Lempkes van Lookapony

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

Tekst: Lookapony ,

23 februari presenteert 3voor12/Eindhoven weer drie veelbelovende, Eindhovense acts tijdens de clubavond. In de Effenaar gaan Sidewalk, Lookapony en capcap… cap een staaltje van hun kunnen ten beste geven. Traditiegetrouw wordt de spelende bands een kleine, maar lastige, wederdienst gevraagd. Ze mogen zichzelf voorstellen aan de hand van hun vijf Gouwe Lempkes, ofwel hun vijf favoriete platen aller tijden. Ook Lookapony, de meest Britse band van Eindhoven, ontkomt hier niet aan. Het gevolg? Een in fuzz gedrenkte lijst.

1. Jimi Hendrix - Electric Ladyland 
Jimi? Voor ons de meest geniale gitarist die er is (geweest). Destructief en experimenteel. Niet te veel onzin. Vooral de sound van meneer Hendrix spreekt ons heel erg aan. Hij is wel de man die de fuzz heeft geïntroduceerd. Deze fuzz komt ook veel terug op onze eigen EP: rauw, simpel, gruizig en hard.

2. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Ja, we waren wel een beetje verplicht om deze plaat te noemen. De Arctic Monkeys zijn ons grote voorbeeld en hebben er voor gezorgd dat we de muziek maken die we nu maken. We hadden bijna elk album van ‘Sheffield's Finest’ hier wel neer kunnen zetten. Toch is dit voor ons het album waar het meeste in zit. In de liedjes, die gaan over het opgroeien in de buitenwijken van een grote industriestad, gebeurt zo veel! De simpele sounds die gebruikt worden, allemaal lekker Brits. Scherpe plaat.

3. The Kooks - Inside in / Inside out
Het album waarmee The Kooks bekend zijn geworden. Wederom een lekker Britse plaat. Simpele nummers, teksten over relaties en seks. Met Brits accent en fuzz-gitaren. Er hangt een hijgerig sfeertje om de plaat. New school rock-'n-roll!

4. Bob Dylan - The Witmark Demos 1962-1964
Onze klassieker. Wat een ‘harde’ plaat is dit. Er staat bijna geen enkel heel nummer op de plaat, alleen maar fragmenten en hele korte liedjes. Je hoort Dylan op de achtergrond praten, je hoort de krakende geluiden van een trap en een deur. Het is volgens mij ergens op een zolderkamertje opgenomen, maar man, wat een genialiteit. Hier leer je hoe je liedjes schrijft, luister naar ‘Master Of War’. Een nummer dat alles omvat van die periode. De eigenwijze Bob Dylan: een groot voorbeeld.

5. Cage The Elephant - Thank You Happy Birthday
Ha, alleen de titel al. Wat een geweldige naam voor een album. Deze gasten zijn zo gek als iets. Vooral frontman Matthew Shultz is live compleet gestoord. Hij wordt door sommigen vergeleken met Kurt Cobain. Een groots compliment, dat zeker. De nummers zijn gaaf en zitten echt goed in elkaar. Alweer veel fuzz, ditmaal aangevuld met invloeden uit de garage en de indie. Heerlijk om naar te luisteren en helemaal ‘frits’ op te gaan!

Als zesde album hebben we gekozen voor Het Cocktail Trio met ‘HUP HUP HUP’. Waarom? Omdat het Cocktail Trio de shit is, daarom!

Lookapony speelt op 23 februari 2013 op Club 3voor12/Eindhoven. De band zal dan live laten horen hoe deze vijf albums hebben geleid tot inspiratie en het geluid van de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven