Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: december 2013

Met o.a. Kurt Vile en Mozes and the Firstborn in de Effenaar en Chilly Gonzales in het Muziekgebouw

Patric Muris ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert vanaf nu maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De agendatips van 3voor12/Eindhoven tot aan het eind van 2013, in chronologische volgorde:

1. Selim Lemouchi & His Enemies – albumpresentatie | 7 december, TAC
De frontman van de occulte rockband The Devil’s Blood is voor zichzelf begonnen en presenteert op 7 december zijn debuutalbum in het TAC. ‘Earth Air Spirit Water Fire’, zo gaat het album heten en zo existentialistisch zal hij het optreden op 7 december ook laten zijn. Het album wordt integraal gespeeld en dat zal ongetwijfeld zorgen voor een innemende belevenis, met visuals van Jerome Siegelaer. Aanvang: 19:00. Entree: €15,-.

2. Kurt Vile – concert | 10 december, Effenaar
Een naam die vermoedelijk in veel eindejaarslijstjes opduikt, is die van Kurt Vile. Hij bracht dit jaar het heerlijk nonchalante ‘Walking on a Pretty Daze’ uit en komt veel van de nummers van dat album live spelen in de Effenaar. ‘Wakin’ On A Pretty Day’, de serene openingstrack die oneindig lijkt, is een van de sterkste singer-songwriters producties van dit jaar en op 10 december ongetwijfeld live te horen. En dan is er ook nog een alleraardigst voorprogramma: True Widow. Aanvang: 20:15. Entree: 17,50.

3. Join The 27 Club – livemuziek op openbaar verjaardagsfeest | 13 december, Café Wilhelmina
Je ziet het steeds vaker: verjaardagen als publiekelijk event, op een openbare locatie met de nodige gastoptredens. En what’s there not to like? Het bier wordt voor je getapt, het is al snel gezellig druk en anderen zorgen voor het vermaak. Rob Cornelissen, van de band MTD, wordt 27 en viert dat met livemuziek van Eindhovense singer-songwriters Iris Penning, Elvin Usidame (Hunting The Robot), Dylan Adrian en de band Mississippi Delta Brothers. Aanvang: 20:00. Entree: gratis.

4. Mozes and the Firstborn – homecoming show | 20 december, Effenaar
Wat een jaar is dit voor deze Eindhovense band. De garagerockers begonnen hun tour met de albumpresentatie in Area51 en vertrokken vervolgens op tour met diverse bands waaronder The Growlers en Unknown Mortal Orchestra. Ze veroverden Amerika en grote delen van Europa en komen binnenkort met al die gewonnen zieltjes terug naar hun thuishaven, waar een warm onthaal hen te wachten zal staan. Leuke bijkomstigheid: tijdens de homecoming show wordt een bijzondere cassette gepresenteerd ter ere van het vijftigste jubileumjaar van de cassette. Op de cassette staan een paar onetakers zoals opgenomen tijdens een sessie in de Eindhovense studio Casa Cassette. Locatie: grote zaal (!) van de Effenaar. Aanvang: 20:00. Entree: €12,50.

5. Chilly Gonzales en het Metropole Orkest – pianoconcert | 21 december, Muziekgebouw

Wie alle agendatips opvolgt, zal het concert van Chilly Gonzales een welkome afwisseling vinden: geen gitaren, geen drums en geen rock-‘n’-roll. Alhoewel… Chilly Gonzales is een moderne pianist, die geen enkele stijl schuwt. Zijn invloeden zijn rijk en dat kan ook gezegd worden van zijn oeuvre. Het Metropole Orkest ondersteunt de pianist en zal zorgen voor een belegen samenwerking. Genoeg mensen die baalden dat ze Ludovico Einaudi eerder dit jaar hebben gemist; maak die fout niet nog een keer. 20:15. Entree: €27,50

Luister ieder woensdag van 21.00 uur tot 23.00 uur naar 3voor12/Eindhoven radio voor de wekelijkse concertagenda met alle tips en hun muziek.

Naast deze vijf agendatips is er natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Kijk hier voor de hele muziekagenda van Uit in Eindhoven.