Tourverslag eerste Europese tour Black-Bone: van Amsterdam tot Wenen

Eindhovense rockers houden dagboek van eerste Europese tour bij voor 3voor12/Eindhoven

Black-Bone ,

Ter ere van hun eerste Europese tour hebben de heren van Black-Bone de pen ter hand genomen en een soort dagboek bijgehouden van hun belevenissen in verschillende Europese wereldsteden. Samen met de Zweedse band Mustasch reisden ze van 22 november tot en met 3 december langs Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk en maken ze van alles mee. Maar eerst was er nog die show op 21 november in Ziggo Dome. Ze maakten zelf de foto's en schreven hun eigen teksten, exclusief voor de volgers van 3voor12/Eindhoven. En wie Black-Bone een beetje kent, kijkt niet op van een uitroepteken meer of minder.

Ziggo Dome - Amsterdam (NL)
Vandaag was de 1e show van onze Europese tour. Spannend, want we zijn nog nooit op tour geweest! We weten helemaal niet wat ons te wachten staat, hoe het is, kortom: de bekende twijfels vooraf. Twee weken lang elke dag in een andere stad een show spelen: erg gaaf maar stiekem toch nog best spannend! Koffers ingepakt en bus ingeladen, klaar voor de eerste show, op naar Amsterdam! Het duurde ontzettend lang voor we naar binnen konden rijden bij de Ziggo Dome, we werden in het begin van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk kregen we onze begeleider te pakken. We waren even aan het wachten toen plotseling een politieman op motor aan kwam rijden die onze vergunningskaart in beslag nam. Wij belden natuurlijk meteen de begeleider van Ziggo Dome, die het gelukkig snel weer voor ons had gefixt. Na een soundcheck snel voorbereiden op de show en een heel klein stukje gekeken van Volbeat! Na de show van Volbeat moesten we de mensen binnen gaan spelen, wat erg goed lukte. De medewerkers van Ziggo Dome vertelden dat onze show de drukste afterparty was tot nu toe. Het was een feestje daar in Amsterdam!
 
Schlachthof - Bremen (DE)
Na nog even een korte nacht thuis te hebben doorgebracht, vertrokken we ‘s morgens naar Bremen waar we de eerste show hadden samen met de Zweedse band Mustasch! We kwamen daar om twee uur aan en nadat we iedereen een handje hadden geschud, konden we al onze spullen in de nightliner (tourbus, red.) gaan stoppen. Daarna wat gechilld in de nightliner, en onze tourmanager ontmoet: ‘Jens’! Hij werd meteen de eerste avond al aangevallen door bandleden van Mustasch, hij werd vastgepakt en kon geen kant op en hij moest per se veel drinken haha, het was puur om te kloten maar dit was wel een grappig moment. We hadden nog een gezellige afterparty in de bus met Mustasch tot in de late uurtjes. Next stop: Osnabrück. Hell yeah!
 

Bastard Club – Osnabrück (DE)
We werden ‘s morgens wakker in de volgende stad en zo ging het eigenlijk elke ochtend. Het is eigenlijk super chill, je was eigenlijk best wel vrij, zolang je maar deed wat je moest doen en zolang je maar een goede show speelt ’s avonds. Uiteindelijk draait het natuurlijk alleen maar om de show! Dus overdag een beetje douchen, de stad in, soundchecken, eten, spelen en daarna lekker bij de merchandise ouwehoeren met de mensen. ‘s Nachts nadat alles weer was ingeladen de bus in en afterparty in de bus samen met Mustasch en de crew! 

Lido - Berlin (DE)
Toen we aankwamen bij de zaal in Berlin zagen we voor de eerste keer heel groot onze naam samen met Mustasch op een old school billboard van de zaal staan. Super vet om dat te zien in een wereldstad als Berlijn! Mooie oude zaal ook. We hadden onze eigen geluidsman niet meegenomen op tour, omdat daar geen plaats voor was en dus hadden we altijd de geluidsman van de zaal. En in Berlijn hadden we een beetje pech want de geluidsman lag in het ziekenhuis en de invaller wist niet helemaal waar hij mee bezig was. De soundcheck duurde daardoor mega lang en eigenlijk klonk het daarna nog niet zo goed. Gelukkig was de show supergaaf, net als het publiek. 

Zoom - Frankfurt (DE)
Aangekomen in Frankfurt kregen we de eerste keer te maken met een mega chagrijnige buschauffeur. En dan al die trappen oplopen om de zaal te bereiken en dat met al onze backline! Vandaag hadden we gelukkig weer een betere geluidsman. Deze avond was iets minder druk als de andere keren, maar de mensen die er waren gingen wel echt helemaal loos!

Glazart – Paris (FR)
Vandaag speelden we in de wereldstad Parijs! We speelden in een criminele buurt van Parijs, onze tourmanager zei dat we heel voorzichtig moesten zijn met de mensen die op straat liepen rondom de zaal en bus. De meeste mensen die daar zaten waren dakloos of liepen er heel ‘vercrackt’ bij dus dat was wel heel apart. We kwamen sowieso al later aan dan gepland dus moesten ff haasten en we hadden dus ook geen tijd meer om te douchen voor de show (weer een nieuwe ervaring!). Deze show was er veel pers aanwezig, het publiek kregen we ook goed mee en de media was ook erg enthousiast over ons!
 
Day Off - München (DE)
Eerste day off van de tour was ook wel lekker! Effe weer bij komen en uitrusten in München. 
 
Kulturfabrik – Kufstein (AT)
Eerste show in het besneeuwde Oostenrijk! We speelden in een jongerencentrum. Was ook meteen de eerste show waar geen douche aanwezig was, maar ah maar fuck it: volop knallen met die hap! Kufstein is niet super groot dus de mensen waren enthousiast dat er weer eens twee bands speelden daar. Was een groot feest met de Oostenrijkse mensen!

Day Off - Nürnberg (DE)
Tweede day off hadden we in Neurenberg. Was ook weer lekker chill; even lekker uit eten geweest en een rondje door de stad gemaakt.

Hirsch – Nürnberg (DE)
Vandaag was het echt een mooie en goed verzorgde zaal! Deze zaal had ook een prijs gewonnen voor beste zaal van Duitsland. We hadden veel geluk met de geluidsman, het leek net of we onze eigen geluidsman bij ons hadden, hij wist precies hoe we live moesten klinken! Daarnaast was dit ook een van drukstbezochte shows van de tour. 
 

Orange House – München (DE)
Nog twee shows te gaan! Dit was een van de kleinste podia van de tour maar ook vandaag hadden we super geluid! Een vrouwelijke geluidstechnicus, nog nooit mee gemaakt! Maar ook zij wist precies hoe we moesten klinken. De zaal was klein maar stond helemaal vol en publiek ging ook erg hard los!

Viper Room – Wenen (AT) 
Laatste show alweer van de tour! Net toen we Wenen binnen reden, stopte de bus met werken. De chauffeur kon je achterin horen schelden haha... We werden wakker en  werden meteen met taxi’s opgehaald en naar de zaal gebracht. Bij aankomst zagen we gelijk dat er echt mega veel trappen waren en het zou dus een hele klus worden als we onze gehele backline naar beneden moesten sjouwen. Na een tijdje dachten we eigenlijk dat de show gecancelled zou worden omdat de bus niet meer naar de zaal kon komen met de backline en de zaal niet alle spullen had die Mustasch nodig had. Zanger Ralf mega pissed, tourmanager in de stress, want hij moest ontzettend veel regelen maar uiteindelijk had de zaal toch de spullen kunnen regelen en was de bus op het laatste moment gemaakt. Hierdoor konden we toch onze laatste show spelen! Dit was echt een hele wazige dag: geen stage hands, Mustasch wilde niet spelen, zaal niet voldoende geregeld, gestresste tourmanager, maar uiteindelijk een hele gave show daar gehad met wederom enthousiast publiek.

Dit was echt een mega vette ervaring voor ons, onze eerste Europese tour! Meteen ook in een nightliner! Heel veel gelachen met Mustasch. En gelukkig vonden ze ons een van de betere supports die ze ooit hebben gehad! Ook omdat we het publiek zo goed mee kregen natuurlijk! Hopelijk gaan we snel weer op tour. We merkten bij elke show dat het publiek anders en beter reageerde op ons, misschien ook omdat we een buitenlandse band voor hun zijn. WAT WAS DIT EEN MEGA VETTE ERVARING!!!!!!