Marike Jager, Secret Rendezvous, Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief en meer naar Stukafest Eindhoven 2014

Eerder al The Medics, ROLF de Band en Nachtdieren bevestigd

Patric Muris ,

“Stukafest Eindhoven is een blijvertje”, schreef 3voor12/Eindhoven eerder dit jaar na een sterke terugkeer op het culturele podium van Eindhoven. Dat ze ook voor 2014 weer de nodige plannen hebben, bewees de organisatie onlangs al met de eerste aankondiging van de editie van volgend jaar. Onder meer The Medics en Eindhovens dj-collectief Nachtdieren zijn toen bevestigd. De komende maanden worden alle liefhebbers van het festival via 3voor12/Eindhoven op de hoogte gehouden van updates. Te beginnen met opnieuw een nieuwe lichting namen.

Op 18 februari 2014 is er weer een nieuwe editie van Stukafest, het multidisciplinaire festival georganiseerd door studenten. Zoals gebruikelijk komen diverse kunstvormen aan bod in de vele studentenkamers die het podium vormen van Stukafest. Bij de eerste lichting namen was het vooral muziek wat de klok sloeg, in deze update zijn muziek, dans, kunst en comedy terug te vinden. De nieuwe namen, kort toegelicht:

Marike Jager: singer-songwriter, die momenteel werkt aan een nieuw album en een van de leukste biografieën heeft: “Ik schrijf liedjes en speel op een hele mooie, oude Gretsch gitaar. Ik hou van polaroids, herfstbossen, de geur van de nacht, knuffelen, hardlopen, vinyl en goede koffie. Ik durf niet, maar doe meestal wel.”

Ill Skill Squad: gestoorde dansgroep. Bekend van een indrukwekkende festivaltour en wellicht Holland's got Talent.

miXendorp: zoals hij het zelf omschrijft: one guy, a guitar and a MacBook full of old blues, new beats and funky samples.

Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief: groep jonge, experimentele kunstenaars. Het collectief combineert performance, muziek, kunst, video en entertainment en gaatvoor Stukafest iets op maat maken. 

Yentl & de Boer: humoristisch kleinkunstduo, dat muziek en theater maakt over wat zij opmerkelijk vinden.

Secret Rendezvous: een mix van psychedelic, electronic en soul.

De Blonde Jongens en Tim: een mix van comedy, entertainment, workshops en events. Kenmerkend als, absurdistisch, vol van humor, verrassend en altijd als ‘echt even wat anders’.

De organisatie heeft het programma van Stukafest 2014 al zo goed als rond. In januari volgt een nieuwe update, met meer nieuwe namen. Dan wordt ook de voorverkoopinformatie bekendgemaakt.

Benieuwd wat Stukafest zoal te bieden heeft? Bezoek dan StukaPeek, op 9 januari 2014 in het Gaslab, met optredens van onder andere capcap… cap en James Wood. De Eindhovense folkband was een van de meest populaire acts van de editie van 2013 en speelt zo een rol van ambassadeur op StukaPeek. Het minifestival StukaPeek kan gezien worden als een sneak preview van het echte Stukafest-festival op 18 februari volgend jaar.