3voor12/Eindhoven radio op 10 april live vanuit café PopEi 3voor12/Eindhoven radio op 10 april live vanuit café PopEi

Radioprogramma als evenement met livemuziek en iedereen is welkom

, Redactie 3voor12/Eindhoven

3voor12/Eindhoven radio op 10 april live vanuit café PopEi

Radioprogramma als evenement met livemuziek en iedereen is welkom

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Iedere woensdagavond tussen 22.00 uur en 00.00 uur presenteert 3voor12/Eindhoven een radioprogramma op stadszender Glow FM, met de beste alternatieve muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten. Dat gebeurt al jaren vanuit de studio van Studio040/Glow FM, gelegen op een terrein ergens in Tongelre. Maar daar gaat verandering in komen! 3voor12/Eindhoven radio wordt een evenement dat voor iedereen toegankelijk is en waarin iedereen een rol kan spelen. 3voor12/Eindhoven, PopEi en Glow FM presenteren: 3voor12/Eindhoven Café.

3voor12/Eindhoven Café zal voor het eerst georganiseerd worden op 10 april 2013. De uitzendtijden zijn dezelfde: van 22.00 uur tot 00.00 uur. Die uitzending is voorlopig de pilot, maar de drie organisaties die samenwerken, 3voor12/Eindhoven, poppodium PopEi en radiozender Glow FM, hebben de intentie uitgesproken om er na een succesvolle pilot een terugkerend evenement van te maken.

Alle drie de partijen zijn erg enthousiast over het uitzenden van 3voor12/Eindhoven radio vanuit het café in PopEi. Patrick Maas, concertprogrammeur van PopEi: “Het leek ons wel gaaf om een soort Countdown Café, zoals je dat vroeger had bij Veronica, te creëren waarbij de presentator in het publiek staat, er muziek klinkt en er bands spelen.” Niels van Rooij, hoofd radio van Glow FM, stelt dat radiomaken op locatie het mooiste is dat er is in zijn vak: “We hebben wel vaker dit soort ideeën, maar daar blijft het dan nog wel eens bij. Het is erg leuk dat het nu al zo snel concreet is geworden en dat we het echt gaan doen. 3voor12/Eindhoven radio is een programma dat zich daar erg goed voor leent.” Patric Muris, programmamaker van 3voor12/Eindhoven radio, had gisteren de eer om het nieuws bekend te maken in zijn uitzending, toen nog gewoon vanuit de studio van Glow FM: “Ik vind het heel erg tof dat we dit gaan doen: een radioprogramma als evenement, in een café met een bar en muziekliefhebbers om me heen. Het lijkt me heerlijk om de dynamiek van een café in een radioprogramma terug te horen. Ik roep iedereen dan ook op om langs te komen, want ik wil geroezemoes op de achtergrond horen.”

Het draait natuurlijk allemaal om de muziek, maar daarnaast wordt in 3voor12/Eindhoven radio ook altijd het laatste nieuws over de Eindhovense muziekscene gebracht, zijn er interviews met Eindhovense bands en worden regelmatig sessies gegeven door Eindhovense artiesten. Daar zal niets aan veranderen: het format van het programma wordt meegenomen naar het café in PopEi, maar dan met de nadruk op live. En interactie met het publiek, want hoe fijn het ook kan zijn om in alle stilte in een studio radio te maken, op 10 april is enige chaos gewenst. Iedereen mag langskomen in het café van PopEi en zijn bijdrage leveren aan 3voor12/Eindhoven Café. Ook als bezoekers gewoon willen zien hoe een radioprogramma wordt gemaakt en ondertussen willen genieten van goede muziek, zijn ze van harte welkom. De naam van de Eindhovense act die de eer heeft om op de eerste 3voor12/Eindhoven Café op te treden, wordt binnenkort bekend gemaakt.

3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 10 april 2013. Deur open: 21.00 uur. Aanvang: 22.00 uur. Entree: gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven