Nieuwe lichting Eindhovense bands presenteert zich op zijn paasbest

Verse Eieren showcase samenwerking Effenaar en PopEi

Tekst: Patric Muris ,

De laatste tijd gaven steeds meer bands te kennen dat of een paar bandleden of de gehele band er de brui aan gaf. The Chase Club, Hijos de Mayo en eerder al Noyalty zijn enkele voorbeelden. Daartegenover staat gelukkig de frisse wind van een nieuwe lichting met allen een eigen geluid én een (aanstaande) release. Maak op tweede paasdag kennis met enkele beloftevolle bands uit Eindhoven.

Onder de toepasselijke naam ‘Verse Eieren’ spelen op tweede Paasdag maar liefst vijf (relatief) nieuwe bands uit Eindhoven en omgeving. Sommigen van hen zijn dan misschien wel al een tijdje bezig, groen zijn ze allemaal nog. We stellen ze even voor:

The Harlets: net als The Reaction, dat afgelopen zondag zijn debuut EP presenteerde, maken ook The Harlets muziek die waarschijnlijk ooit door hun ouders met de paplepel is ingegoten. De rockband omschrijft zijn muziek zelf als een nieuwe snaar op een oude gitaar. The Harlets werken al maanden aan een eerste release en hebben dus nog steeds geen debuutplaat, maar ze hadden wel al eens een eigen avond in PopEi waar andere muzikanten met de band konden meespelen. Op tweede paasdag spelen ze in de originele bandbezetting waarschijnlijk twee nieuwe nummers die volgens hun sociale media net zijn afgerond.

Amber's Autumn is de grote onbekende op tweede Paasdag. De muziek van de band is wat luchtiger in vergelijking met de andere bands en daardoor is Amber’s Autumn in alle opzichten een lichtgewicht. Veel muziek is er niet van te vinden, maar het YouTube kanaal van de band laat wel een aardige video zien van een nummer dat wordt gespeeld in de oefenruimte van PopEi, onder supervisie van twee leden van The Sugarettes, waarin duidelijk wordt dat er een aardig accent ligt op gitarenspel.

Grim Tim is een jonge rockband die graag de cross-over zoekt met andere stijlen zoals blues, maar ook stoner. Alternatieve rammelrock is het zelf toegewezen ‘genre’. Daar valt bij de energieke live performance ook wel van te spreken, maar de stylist op gitaar en zang zou zich daarmee toch ook enigszins tekort doen. De debuut EP van de band is aanstaande en naar verwachting worden zeer binnenkort de details van de EP presentatie bekend gemaakt. Tot die tijd zijn de nummers alvast regelmatig te horen in 3voor12/Eindhoven radio.

The Odd Keys: een naam die al langer rondzingt in Eindhoven als een belofte. De band won onlangs de bandwedstrijd TAC Scout waar het publiek ze tot verkoos. Op 11 mei wordt de EP 'Stories Of Paris, My Love And The Seas' gepresenteerd in PopEi. Vanaf aanstaande vrijdag zal een teaser van die EP te beluisteren en te downloaden zijn via de website van de band. Op diezelfde website staan overigens al drie melodieuze pop/rock nummers waaronder een live opname. Vrijdag volgt dus meer, nog net op tijd voor aanstaande maandag.

Digital Orchestra is een band die voortkomt uit Eindhoven Rock City Institute en nu richting einde opleiding gaat. De band speelde onlangs nog op een showcase in PopEi waar onze recensent te horen kreeg dat de eerste EP eraan komt. Veel verser kan een ei niet zijn. Op de Facebook Bandpage is alvast een eerste nummer van de band te horen. ‘A No Go’ klinkt als schemerachtige rock met een duidelijke frontvrouw. Hijos de Mayo is ermee gestopt, staat hier al een opvolger (in de dop) klaar?

Veel bands repeteren in PopEi of worden in een vroeg stadium al eens neergezet in het poppodium op Strijp-S dat al zo vaak als springplank heeft gediend. Eens zien welke van deze bands maandag het meeste indruk maakt.

Verse Eieren vindt plaats op 9 april 2012 in de Effenaar. Aanvang: 16.00 uur. Entree: gratis.