LEFT terug met presentatie nieuwe single op Club 3voor12/Eindhoven

Ook EP release Grim Tim en kennismaking Snoeck op 2 juni in Effenaar

3voor12/Eindhoven redactie ,

LEFT is terug! Na een jaar afwezigheid is de band terug met nieuwe single ‘All Or Nothing’ die inclusief videoclip wordt gepresenteerd tijdens Club 3voor12/Eindhoven. Zie het optreden op 2 juni dan ook gerust als officiële comeback show. Ook Grim Tim heeft wat te vieren en maakt van zijn optreden op de clubavond de releaseparty van debuut EP ‘Cygnet Strumpet House’. En dan is er nog een opener die met slechts één optreden genoeg overtuigde om ze er meteen bij te vragen: Snoeck!

Snoeck

Wij presenteren graag weer drie bands met een eigen verhaal op de eerste zaterdag van juni. De vorige editie eerder dit jaar werd omgedoopt tot wintereditie. De 3voor12/Eindhoven clubavond van 2 juni is een lente-editie met een zomers tintje. En daar past Snoeck perfect bij. Met een zwoele mix van jazz, funk en indie die met veel flair wordt gebracht, is er een nieuwkomer gestrikt die snel meer harten zal stelen. Slechts één optreden was er voor nodig om ons te overtuigen, zonder van te voren ook nog maar een nummer van de band gehoord te hebben. En wat worden we graag verrast. Kom zelf de nieuwe, en bijzonder sexy, sensatie van Eindhoven ervaren. Snoeck opent de avond dus wees op tijd!

Grim Tim

Ook blues/rock band Grim Tim maakte ooit eens een buitengewoon goede indruk met een optreden, inmiddels al ruim een jaar geleden. Vooral door doorleefd te klinken en tegelijkertijd erg jong te zijn. Grim Tim is eigenzinnig en dat is terug te horen in zijn muziek. Zoals we onlangs schreven na het optreden van de band op tweede paasdag: Het gitaarspel en de zang zijn jaloersmakend. De vrijheid waarmee ze dat doet eveneens. 3voor12/Eindhoven is de band lange tijd blijven volgen in afwachting op die eerste langverwachte release. En nu is het zover. Onder de niet alledaagse titel ‘Cygnet Strumpet House’ - oftewel jong zwanenbordeel – is de eerste EP aangekondigd die officieel wordt gepresenteerd op Club 3voor12/Eindhoven.

LEFT

Headliner van deze spannende clubavond is pop/rock band LEFT. Voor de buitenwereld is het afgelopen jaar erg rustig geweest rondom LEFT. De band heeft deze periode echter gebruikt om keihard te werken aan nieuwe songs. Op 2 mei 2012 brengen ze hun lang verwachte nieuwe single ‘All Or Nothing’ uit. Deze single is afkomstig van het in het najaar te verschijnen nieuwe album, waarvoor LEFT heeft samengewerkt met Martijn Spierenburg (Within Temptation) en Gordon Groothedde (Krezip, STEREO, Intwine). Dit nog titlelloze album zal de opvolger worden van ‘The Quest For Fire’, waarmee LEFT zich in 2009 op de kaart zette. LEFT werd met twee singles (‘Better Off’ en ‘It’s The Incredible Greyman’) afkomstig van het debuutalbum uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Precies een maand na de release van de nieuwe single komt LEFT de nieuwe songs vol trots presenteren in thuisstad Eindhoven. Waar ze de Effenaar eerder aandeden als support van onder andere Fiction Plane, YouMeAtSix en Staind, staat de band er nu als headliner van Club 3voor12/Eindhoven. Het is nog even wachten tot 2 mei voor de officiële release, maar wij hebben wel alvast een exclusieve teaser van ‘All Or Nothing’:

Na de livemuziek zal dj duo I Am Duo met de best dansbare alternatieve muziek het feest verlengen tot minimaal 02.00 uur. Of tot later als het gezellig is. Het is zaterdag, uit de band springen mag!
Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 2 juni 2012. Zaal open: 20.30 uur, aanvang 21.00 uur. Kaarten zijn vanaf 21 april in de voorverkoop te krijgen via Ticketservice en aan de kassa van de Effenaar à €5,-.