Plannen poppodium Club Massa al snel in duigen gevallen Plannen poppodium Club Massa al snel in duigen gevallen

Concert ‘Turin Brakes’ verplaatst naar Effenaar

, Tekst: Patric Muris

Plannen poppodium Club Massa al snel in duigen gevallen

Concert ‘Turin Brakes’ verplaatst naar Effenaar

Tekst: Patric Muris ,

Iets na de derde metamorfose van het bekende, voorheen wellicht wat beruchte, pand in de Dommelstraat heeft het noodlot weer toegeslagen: de plannen worden gewijzigd. Wat ooit The Hollywood was, werd The Liquid en nog niet zo heel lang geleden Club Massa. Daarmee zou Eindhoven een poppodium rijker zijn. Goed nieuws dat voordat het naar buiten gebracht wordt alweer verleden tijd is.

Concert ‘Turin Brakes’ verplaatst naar Effenaar

Enkele maanden geleden begon Club Massa met de programmering van rockbands op de vrijdagavond onder de noemer ‘Friday Rocknight’. Laura Tijsterman, verantwoordelijk voor de nieuwe ideeën van Club Massa, had daarbij ook veel aandacht voor lokale bands. Een positieve ontwikkeling die breder werd voortgezet. Er werden verschillende concepten ontwikkeld waarbij alle muziekliefhebbers in Eindhoven aangesproken zouden worden. Onlangs werd Concerta nog gehouden; een eclectische minimal house avond met veel lokale dj’s die ook zelf investeerden in het concept.

Tijdens een kennismakingsgesprek met Laura Tijsterman werden alle plannen overlegd: de verschillende bestaande en aankomende vaste avonden werden toegelicht en de eerste grote act die geboekt stond, werd bekend gemaakt: Turin Brakes. Dat is een band voor liefhebbers die nog niet eerder in Eindhoven speelde en het nieuwe imago al snel bij een groot publiek bekend zou moeten maken. Net als alle bands dat eerder al deden, zou ook Turin Brakes op de dansvloer optreden. Dat betekent dat fans pal voor hun idolen kunnen staan en concerten van heel dichtbij mee kunnen maken. De open dansvloer zonder verhoogd podium zorgt voor een unieke ervaring van concertbezoekers waarmee Club Massa zich kan onderscheiden van andere poppodia.

Lang hebben bezoekers er niet van kunnen genieten. Turin Brakes was bevestigd en niet veel later kwam het nieuws dat de formele eigenaar heeft besloten het roer weer om te gooien: Club Massa gaat zich volledig richten op Dance en zal per direct stoppen met het organiseren van concerten. De constructie van eigenaar, exploitatie en leiding van Club Massa zit ingewikkeld in elkaar en heeft er voor kunnen zorgen dat dit type mismanagement, waarbij investeringen volledig verloren gaan, mogelijk is. Club Massa zou een volwaardig poppodium worden als het aan Laura Tijsterman lag. De plannen lagen er, maar de uitvoering blijft verder achterwege. De Popronde bands die geboekt stonden in Club Massa zijn al verplaatst naar andere locaties evenals de show van Turin Brakes: die vindt nu, onder dezelfde voorwaarden, plaats in de Effenaar op 5 november aanstaande. Fourteen Twentysix, dat de laatste 3VOOR12/Eindhoven clubavond opende, speelt als voorprogramma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven