Justin Nozuka overtuigt opnieuw met gevoelige teksten en unieke stem Justin Nozuka overtuigt opnieuw met gevoelige teksten en unieke stem

Ook nieuw album persoonlijk, eerlijk en muzikaal

, Tekst: Eline van Santvoort / Fotografie: Els Oostveen

Justin Nozuka overtuigt opnieuw met gevoelige teksten en unieke stem

Ook nieuw album persoonlijk, eerlijk en muzikaal

Tekst: Eline van Santvoort / Fotografie: Els Oostveen ,

De getalenteerde Japans / Amerikaanse singer-songwriter Justin Nozuka zong zijn weg al naar de harten van diverse muziekliefhebbers. Na het succesvolle album ‘Holly’ dat in 2007 uitkwam, laat hij met zijn nieuwe album ‘You I Wind Land and Sea’ vol overtuiging horen dat hij klaar is de wereld te veroveren.

Ook nieuw album persoonlijk, eerlijk en muzikaal

Het belooft een muzikale avond te worden met Justin Nozuka als hoofdact en Ruben Hein in het voorprogramma. Ruben Hein werd met zijn single 'Elephant' Serious Talent van 3FM. En dat is te horen. Hij knalt van het podium af met zijn jazzy, funky sound. Met inmiddels een platencontract van Blue Note Records op zak, zullen we vast nog veel van deze ‘rising star’  gaan horen.

Justin Nozuka is nog geen grote naam, maar hij is hard op weg er een te worden. Binnenkort staat hij in Zwitserland op het podium met sterren als Mary J. Blige, Morcheeba en Anastacia. Vanavond doet hij de Eindhovense Effenaar aan.

Met een grote glimlach, een portie zelfvertrouwen en een gitaar om zijn nek is Justin Nozuka klaar om ons mee te nemen op een muzikale reis. Het optreden begint met een aantal nummers van zijn in 2007 verschenen album ‘Holly’. ‘Be Back Soon’ en ‘Mr. Therapy’ worden gespeeld, maar ook ‘I’m In Piece’ en het bekende ‘After Tonight’. De muzikaliteit spat van het podium af en de eigen draai die Nozuka  aan de liedjes geeft, wordt enthousiast ontvangen.

Gevoelig, eerlijk en muzikaal. Zo kan je deze getalenteerde singer-songwriter van pas 22 lentes jong het beste omschrijven. Met zijn volwassen, soulvolle stem creëert hij melodieën die blijven plakken.

Waar hij zich bij zijn album ‘Holly’ vooral zelf begeleidde op gitaar, heeft hij voor het nieuwe album ‘You I Wind Land and Sea’ meer gebruik gemaakt van begeleiding. Vanavond staat hij uitgerust met een drummer, bassist en gitarist op het podium.

De afwisseling van nieuwe en oude nummers is perfect. Ook de diverse elementen van akoestische soul, folk, blues en pop wisselen elkaar zorgvuldig af. Gray, het eerste nummer van het nieuwe album, is een vreemde eend in de bijt, maar doet alles behalve onder aan de rest. Met zijn krachtige en ingetogen stem bezorgt hij me bij dit liedje kippenvel.

Want dat kan Justin Nozuka als de beste: mensen raken met zijn muziek. Van mierzoete liefdesliedjes tot zware, donkere bluesballads; met zijn unieke stemgeluid en gevoelige teksten kent hij de weg naar diverse harten. Hij voelt de muziek, ademt hem. Justin Nozuka ís zijn muziek.

Zo blijft hij tijdens het droevige ‘Save Him’ alleen op het podium achter. Klein en emotioneel  krijgen de woorden uit zijn mond langzaam vorm. “Save him from the hand that he beats me on” wordt vrolijk meegezongen, maar Justin blijft dicht bij zichzelf en legt er al zijn emotie in. Hij weet wat hij zingt en doet dat met gevoel.

Ook over de band valt iets te zeggen. Waar velen het minimalistische geluid van Holly gewend zijn, weet de band vanavond toch net dat kleine beetje aan de nummers toe te voegen. De solo’s klinken spotzuiver, de tweede en zelfs derde stem wordt met gemak meegezongen. De muzikanten zijn op elkaar ingespeeld en dat hoor je. De meningen over ‘You I Wind Land and Sea’ met extra begeleiding zijn verdeeld, maar vanavond lijken de medemuzikanten een prima aanvulling.

Waar: Justin heeft geen band nodig om van het podium af te spatten. Waar: Zijn langverwachte album evenaart zijn debuut album ‘Holly’ niet. Toch was daar door de afwisseling in nummers tijdens het concert niets van te merken. Tel daar een zanger bij op die precies weet wat hij doet, dicht bij zichzelf blijft en ongelooflijk getalenteerd en muzikaal is en wij houden een erg positief en tevreden gevoel aan vanavond over!

Justin Nozuka & Ruben Hein, Gezien woensdag 27 oktober 2010 in de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven