Veel Eindhovense bands op Zimmerfrei!

Gratis kunstmanifestatie van muziek, beeldende kunst en meer

Tekst: Patric Muris ,

Onlangs bood TAC nog een heerlijke festivaldag met Via Ventosa. Laagdrempelig, gratis en op niveau. Toen werden de acts voornamelijk buiten Eindhoven gehaald. WEI biedt nu, in samenwerking met Kelderman en van Noort, Groener Gras, SCM2 en Sarie, twee dagen vertier met veel muziek uit eigen stad.

Gratis kunstmanifestatie van muziek, beeldende kunst en meer

Zimmer Frei! is de naam van het nieuwe samenwerkingsproject tussen WEI, Kelderman en van Noort, Groener Gras, SCM2 en Sarie. Op 9 en 10 juli organiseert Zimmer Frei! een fijnschalig kunstfestival op een bijzondere locatie waarbij beeldende kunst, muziek en, dit weekend, een openingsfeest de basis vormen.

3VOOR12/Eindhoven kijkt natuurlijk voornamelijk naar de muzikale programmering. Daar zit onder andere goede bekende Bird bij, maar ook relatieve nieuwkomer The Chase Club dat begin dit jaar pas zijn eerste show speelde. Er is een gevarieerd programma met een ander geluid van Eindhoven te horen. Minder bekend bij het grote publiek, maar al langer geliefd bij kenners. De volgende bands en dj’s kunnen verwacht worden:

Vrijdag 9 juli:

KAD

Nick LeBeat

The Chase Club (live)

Oncle Franque

OKC DJ team

Eddy Acapulco

 

Zaterdag 10 juli:

Chet

Ernest van Aaken (live)

Bird (live)

Bill, Bob & Berry (live)

P&P (live)

Naast het luisteren naar muziek kan er op zaterdag ook muziek gekocht worden op de Plaatwerk Platenbeurs.

Er is buiten muziek ook veel beeldende kunst. Op zaterdag is er ook nog een markt en een filmfestival. En er zijn pietza’s. Kijk op de flyer hiernaast voor de wie, wat en wanneer vragen.

Zimmer Frei! vindt plaats op vrijdag 9 juli van 17.00 tot 02.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur.