Grote EIndhovense inbreng Extrema Outdoor Grote EIndhovense inbreng Extrema Outdoor

Broke crew voert de boventoon

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Grote EIndhovense inbreng Extrema Outdoor

Broke crew voert de boventoon

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Over twee weken is het zover, Extrema Outdoor. In aanloop naar dit festival laat 3VOOR12/Eindhoven zijn licht schijnen op de vele acts die er 17 juli te vinden zijn. In het eerste deel de Broke ’n Disco stage.

Broke crew voert de boventoon

Ieder jaar op het terrein van Aquabest, zo rond het derde weekend van juli, komen duizenden dansliefhebbers bij elkaar om de zomer te vieren met elkaar onder het genot van de beste dj’s en producers. Ieder jaar is het weer spannend of de zon schijnt en als de zon schijnt hoe lang het dan duurt voordat er een onweer losbarst. Dit jaar lijkt alles in kannen en kruiken, de weervoorspellingen zijn gunstig en de line up is meer dan prima. 2010 kent zelfs een heuse Eindhovense Area, want azijnzeikers klagen ieder jaar steen en been dat er voor een organisatie uit Eindhoven altijd maar bedroevend weinig dj’s uit de thuisstad geprogrammeerd staan.

Broke initiator Ari Daily mag natuurlijk niet ontbreken op de Broke ’n Disco stage. De naamgever en resident van de zeer populaire feestjes in het Stroomhuisje zal het bal openen. Casper Tielrooij, één van de jongens van Dekmantel, is geen onbekende meer in Eindhoven en brengt naast Dekmantel Thomas Martojo mee naar Best. The First lady of funk Dish maakt haar debuut op Extrema.

Voor El-P is het, vreemd genoeg, pas de eerste keer op Outdoor. El-P heeft in de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd op het gebied van minimal techno. Met een haast klinisch strakke mix stijl wordt hij vaak genoemd als één van de, zo niet de, beste dj uit de lichtstad.

De Broke ’n Disco stage kent verder nog Erik de Man en uit het buitenland komen discokind Daniël Wang en David James Wolstencroft. Wie nog geen kaartje heeft moet opschieten, de laatste kaarten vliegen de deur uit en Extrema is ieder jaar ruim van tevoren uitverkocht.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven