Fuck You Were From Eindhoven komt terug Fuck You Were From Eindhoven komt terug

'Lichtstad in donkere tijden'

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Fuck You Were From Eindhoven komt terug

'Lichtstad in donkere tijden'

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Fuck You Were (lees: we’re) From Eindhoven: het festival met het laagste budget en rebelse naam keert terug. Op 11 september zal voor de tweede keer dit dancefeest plaatsvinden. 3VOOR12/Eindhoven sprak met de initiator van het geheel.

'Lichtstad in donkere tijden'

Op 11 september zal voor de tweede keer het gratis toegankelijke elektronisch muziekfestival Fuck You Were From Eindhoven – FYWFE - plaats. Omdat misschien niet iedereen weet waar FYWFE over gaat, en gezien de warme contacten tussen 3VOOR12/Eindhoven en de initiator hebben we – Olav FYWFE & Tijs 3VOOR12/Eindhoven - de handen in en geslagen om licht te schijnen in donkere tijden.

Vertel?

Een gratis festival waar lokale partijen in samenwerking met gast-dj’s een area hosten. Het festival kent een underground sfeer wat logisch is gezien daar haar wortels liggen. Dit ziet de bezoeker terug aan de areas die meer weg hebben van een 'tunnelfeest' dan van een groots opgezet commercieel festival podium: Draaitafels, P.A. en een steiger met legernetten.

Waarom de opzet van Fuck You Were From Eindhoven zoals die nu is?

Simpel! Alles was er al: de naam, het terrein en de organisaties. Het moest alleen nog samengevoegd worden: het idee. Meer was het niet. Niet voor niets is het logo van FYWFE het installatieteken van een lamp. Dit vertegenwoordigt de Lichtstad Eindhoven en het idee (ook een lamp) in gelijke mate.

Wie doen er mee?

Als organisatie moet je logischerwijs uit Eindhoven komen. Welke dj’s er geboekt worden is aan de organisaties zelf. Het streven is om ieder jaar te rouleren. Dit houdt in dat je maximaal twee jaar achter elkaar dezelfde organisatie tegenkomt op het terrein. Op deze manier krijgt iedereen een kans. Iedere organisatie heeft zijn eigen stijl. Het is allemaal underground. Met andere woorden: bij ons geen lounge areas, paaldanseressen of vuurwerkshows maar een feest met alleen “the bare basics”. There 's no budget like low budget: het gaat om de muziek en niets anders.

We hebben het steeds over ‘de scene van Eindhoven’ wat houdt dit in?

Ik draai al een aantal jaren mee in de Einderground. In die tien jaar heb ik een sterke terugloop kunnen constateren van het aantal nieuwe organisaties en de frequentie waarop er undergroundfeesten worden georganiseerd. In principe ligt het overal op zijn reet. Met dit festival doe ik mijn deel. Echt underground is dit natuurlijk niet. Maar ik vind het vooral leuk om het te bedenken en te regelen. Ik ben zelf geen dj... FYWFE is een plek waar nieuwe en oude partijen en artiesten zich kunnen presenteren. Ik bied hen een podium. Maar zonder hen ben ik natuurlijk nergens.

Wat verwacht je van de aankomende keer?

Als het niet regent, zal alles wel op zijn pootjes terecht komen. Of het ooit een 2-daags gebeuren gaat worden of er een indoor-editie zal komen zal de toekomst moeten uitwijzen. Animo om een area te verzorgen is er in ieder geval genoeg.

Nog iets?

Bij deze dank aan iedereen die een bijdrage doet om er iets van te maken. Check de site voor de laatste info, dit jaar óók een officiële afterparty. Maak vanaf 11 Augustus kans op een gastenlijstplek voor de afterparty!

 Ow, en FUCK YOU! 11 september het laatste optreden van Solid Decay! Komt dat zien!

Areas 2010:
Minstens
Protechno
FYWFE
Tha Party Buzz
Dommelvallei
Nachtlampen
Adjust 

11 sept 2010 @ IJzeren man, Javalaan 149 Eindhoven 12.00 t/m 22.00 uur & areas met 60+ dj’s, Gratis toegang, jonger dan 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven