Kunstenaarscollectief Adapter voor het eerst vertegenwoordigd bij koninginnedagfestiviteiten Kunstenaarscollectief Adapter voor het eerst vertegenwoordigd bij koninginnedagfestiviteiten

Rust vormt centrale thema op het Catherinaplein

, Tekst: Tijs Dijstelbloem,

Kunstenaarscollectief Adapter voor het eerst vertegenwoordigd bij koninginnedagfestiviteiten

Rust vormt centrale thema op het Catherinaplein

Tekst: Tijs Dijstelbloem, ,

Kunstenaarscollectief Adapter uit Eindhoven probeert sinds 2005 een brug te slaag tussen kunst en electronische muziek en begeeft zich hiermee sinds de oprichting op de rand van wat (consumenten) entertaiment kan zijn. Samen met collega artiesten uit Leipzig zal tijdens Koninginnedag en nacht een poging worden gedaan op het catherinaplein met een tweedaags experiment genaamd Rust.

Rust vormt centrale thema op het Catherinaplein

De komende weken zal 3VOOR12 /Eindhoven uitgebreid verslag doen van wat tegenwoordig zo’n beetje het feest der feesten is geworden in Eindhoven: koninginnedag. De stad zal weer een bonte verzameling worden van dansliefhebbers uit alle genres die, na koninginnenacht te hebben overleeft, hun weg zoeken door de stad. Dit jaar zal er ook een punt zijn waar je even geen 130+ bpm om je oren krijgt maar waar je tot rust zal komen. Wat is precies de bedoeling? Onder het genot van een hapje en een drankje kun je even bijkomen op het Catharinaplein, luisterend naar de rustgevende klanken van ambient, electronics en dubstep. Blijven we dan de hele dag in zitzakken zitten terwijl de dronken wereld aan ons voorbij trekt, nou dat toch niet helemaal want als het donkerbegint te worden is er misschien toch nog ruimte voor een dansje als wordt overgegaan op freaky electro en lome acid. Naast het aanbod van (experimentele) elektronische muziek zijn er de hele dag door diverse straattheaterperformances te zien. De sfeervolle aankleding van decor, visuals, licht en lasershow wordt door de kunstenaars van Adapter verzorgd. Speciaal voor dit tweedaagsevenement heeft het Adaptercollectief bevriende artiesten uit Leipzig (D) uitgenodigd om samen dit unieke experiment vorm tegeven. Wil je dus een totaal beleving en even wat anders dan al het andere wat de stad biedt dan is Catherinaplein dus de chill out van Eindhoven op 29 en 30 april. Meer informatie is te vinden op de website van Adapter en op de website van Dynamo.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven