Virus Festival 2007 komt er wél Virus Festival 2007 komt er wél

Na een jaar van bezinning weer terug in Eindhoven

Virus Festival 2007 komt er wél

Na een jaar van bezinning weer terug in Eindhoven

Het Virus Festival komt weer terug. Het multidisciplinaire popfestival dat jaarlijks plaatsvond rondom het terrein van de TU in Eindhoven moest een jaartje in de ijskast blijven liggen in verband met gebrek aan vrijwilligers. Nu het hele bestuur weer rond is, belooft 2007 weer een topeditie te worden op 3 juni. "We willen groots uitpakken," aldus de organisatie.

Na een jaar van bezinning weer terug in Eindhoven

Het klinkt misschien wat onwennig, een festival rond een universiteitencomplex in Eindhoven, maar het Virus Festival in Eindhoven bewees al enige edities dat ook de academische grond vruchtbaar is voor een popfestival met uitstapjes naar literatuur, film en voordrachtkunst. Maar in 2005 vond tot op heden de laatste editie plaats. In januari 2006 vertelde organisator Mark Withoos aan 3VOOR12: "We zijn niet helemaal gestopt. Virus draait geheel op vrijwilligers en er waren er gewoonweg te weinig om een festival op te zetten."

Op 3 juni zal het Virus Festival 2007 gaan plaatsvinden. Het dagelijks bestuur wordt ondersteund door 50 vrijwillige medewerkers en op de festivaldag zijn meer dan 300 vrijwilligers aan het werk. Stichting Virus wil haar bestand nog verder uitbreiden met enthousiaste mensen. Woordvoerder Karien van Elswijk: “Er zijn nog genoeg posten in te vullen, zoals bijvoorbeeld een terreincoördinator.” Vanavond, 25 september, organiseert het Virus Festival een bijeenkomst voor geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats op de TU/e campus in Eindhoven het Auditorium.

Het festival is niet van plan een stapje terug te doen, maar wil juist flink uit pakken. Of het daarbij hulp krijgt van nieuwe subsidies en velerlei fondsen, zal nog moeten blijken. Van Elswijk: “Daar zijn we nu mee bezig.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven