Ruud & Timo in Engeland #2

Een bezoek aan Dungeness, diverse optredens en tranen bij het afscheid.

Tekst en foto's: Timo de Jong/Ruud Fieten ,

Singer-songwriters Timo de Jong en Ruud Fieten zijn voor de tweede keer op tournee door Engeland. Voor 3VOOR12/Drenthe houden de muziekvrienden een blog bij van hun avonturen.

Blog twee! Van de twee alweer. Bedankt voor het lezen van onze wonderlijke enigmatische Engelse avonturen.

Dag 5: Vandaag was een vrij dagje voor ons, dus hebben we even lekker de tourist uitgehangen.

Michael nam ons mee naar een heel mooi rustig klooster, alwaar we onze levenskeuzes eens even goed konden overdenken. Het was zowaar mooi weer dus reden we daarna door naar een uitkijkpunt genaamd Blue Bell Hill. Dat was ontzettend gaaf. Een prachtig uitzicht over een groot deel van de Medway regio!

Ruud dacht munt gevonden te hebben en wilde er aan ruiken. Ruud is echter niet zo goed in botanie. Ruud had namelijk brandnetels gevonden…
Helaas hebben we hier geen foto’s van

Dag 6: Vanavond stond een optreden op een universiteitscampus op de planning. Voordat we optraden, werden we geïnterviewd door een journalistiek studente.
De vragen gingen over vrouwen in de popmuziek en onze standpunten daarover.

Het optredens was niet ontzettend druk bezocht omdat net alle examens geweest waren. Het publiek dat er was, deed gelukkig leuk mee en we leerden leuke mensen kennen.  Dit is sowieso iets dat veel gebeurde tijdens onze tour. Iedereen is geïnteresseerd en maakt een praatje. De Engelsen zijn heel erg vriendelijk en steunen ons graag door cd’s te kopen! Ze moeten ook wel, want de importkosten worden na de Brexit natuurlijk ontzettend hoog.


Dag 7: We gingen met Shane vandaag naar een interessante plaats, genaamd Dungeness. In Dungeness kon je in één oogopslag zien:
- De meest noordelijke woestijn van Europa
- Een rijdend schaalmodel van een oude stoomlocomotief
- Het huis van Derek Jarman
- Een kerncentrale

Gezien we gewoon een nachtlampje hebben en geen glow-in-the-dark praktijken behoeven, zijn we niet te dicht bij de centrale in de buurt geweest. Ruud kwam nog zijn nieuwe huis tegen.

We reden daarna door naar Folkestone (uitgesproken als Folksten, dat doen ze daar wel meer, rare jongens die Brittaniers). Dit was een last-minute toevoeging aan de speellijst. Eenmaal daar bleek het een zwembad te zijn, inclusief rennende kinderen en chloorlucht. We waren in alle eerlijkheid allesbehalve enthousiast over het aanzicht om daartussen te moeten optreden. Gelukkig bleek het zwembad een kleine pub te hebben (we zijn immers in Engeland) waar ons optreden plaats zou vinden. We hadden te vroeg gehuild, want het optreden bleek erg leuk en gezellig te zijn! Dat was een lesje voor ons: Ook al lijken de omstandigheden op het eerste gezicht niet bepaald aantrekkelijk om op te treden, laat dat je niet uit het veld slaan.

Dag 8: Donderdag was een gespiegelde dag van vorige week. Waar Ruud vorige week in de Man of Kent speelde en Timo in de Fez, was het nu andersom. Beide optredens waren erg geslaagd! Wij zijn beide voor micropubs in Nederland!

Dag 9: Nog een vrije dag! We gingen naar Canterbury, een prachtige stad (tevens de hoofdstad van Kent). Aanrader!

‘s Avonds waren we uitgenodigd op een klein feestje op de boot van Peter Jobson, een vriend die we hebben leren kennen op onze vorige tour en waarmee we erg goed overweg kunnen. Ruud vond het leuk want er was bier en pizza. Timo vond het leuk want er waren hondjes.
 

Dag 10: Nu hebben wij in Nederland een paar hele mooie plekken om te spelen, VanSlag in Borger, de Amer in Amen en Klein Paradiso in Echten. Echter, in Engeland kunnen ze er ook iets van, we traden vanavond op in een klein theatertje in een oude “Oast House”. Het zou Engeland niet zijn als er niet een link is met bier; Een oasthouse is een soort van silo voor het drogen van de hop.
Heel hip.

Het optreden was de leukste tot dusver, we voelden ons heuse rocksterren en verkochten heel veel van onze cd’s. Leve het luisterend publiek!

Dag 11: Één en al gejank, want vandaag was onze laatste dag van de tour. We hadden beide weer gespiegelde optredens van de week ervoor. Timo trad op in een micropub genaamd de Firkin Frog en Ruud speelde in de Bell Inn in Bearsted.  Er kwamen speciaal mensen kijken die we hebben leren kennen en het was een erg fijne dag.
Ook hadden we gegeten in een Indiaas restaurant als smakelijke afsluiter. Pompiedoms!
 

Dag 12: En dan zitten we alweer op de boot, dit verslag te typen.
Het was wederom een ontzettend gave tijd en een geslaagde tour. We willen graag Michael Lane en Shane Waterman van MMP Europe bedanken voor alle ontzettend goede en mateloze hulp en inzet. Voor de muzikanten die dit lezen, kunnen wij een tour in Engeland zeker aanraden! Sterker nog, MMP Europe zal je graag willen helpen. Wij gaan weer terug naar onze vlakke land, bedankt voor het lezen! Bedankt aan Gélice Tijmes van 3voor12.

Tot de volgende keer!