Het nummer ‘I Remember’ is de officiële soundtrack van de film ‘Verraderlijke Liefde’, een film over een Drentse boerenfamilie met onderduikers in de tweede wereldoorlog. Drentse singer-songwriter Zwart heeft een bijbehorende clip gemaakt gevuld met explosies, dansers, soldaten en meer. Het zelfgeschreven nummer werd, met clip, voor het eerst gespeeld woensdagavond.

Regisseur Thomas Nauw en Isa Zwart kwamen elkaar tegen bij een voorstelling. Na het horen van het nummer ‘I Remember’ was Nauw enthousiast: “Ik zag gelijk al beelden voor me.” Zo’n anderhalf maand na de eerste ontmoeting staan ze naast elkaar met een afgerond project op zak.  “Ik heb er lang naar toegeleefd, dus ik ben blij dat het eindelijk zover is om het te laten zien,” zegt Zwart trots.

Stichting Kunst & Cultuur is verantwoordelijk voor de grootste steun van het project. Via deze organisatie wist Zwart een popvoucher van de provincie Drenthe te bemachtigen, die is gebruikt voor het maken van de video. Jan Stam van stichting Kunst & Cultuur sprak vol trots: “Afgelopen januari was Isa het talent van het noorden. Als ik deze clip zie, in combinatie met de film, dan denk ik: volgens mij kun je volgend jaar het opstapje naar de landelijke bekendheid krijgen.”

Emmense Burgemeester Eric van Oosterhout was ook aanwezig, al dan niet onder dwang van de jonge zangeres. Als jurylid bij het Drentse liedjesfestival was hij zeer onder de indruk van Zwart, en ook nu kan hij zijn woorden van lof niet onderdrukken: “Volgens mij staat daar niet alleen een fantastisch artiest, maar ook een prachtig mens.” Als bonus heeft hij ook een bedrag van 250 euro aangeboden aan de singer-songwriter, om haar te helpen met haar verdere loopbaan. Hij voegt daar lachend aan toe dat dit niet uit de gemeentekas komt, voordat inwoners zich zorgen maken.

‘I Remember’ gaat volgens Zwart over het verwateren van een vriendschap: “Dat je iemand tegenkomt die je heel goed kent, maar dat je diegene beschouwt als een vreemde omdat het zo is gelopen. Ik denk dat iedereen dat wel met iemand heeft.” De tekst van het nummer is, toen Zwart de inspiratie voelde borrelen, binnen zo’n tien minuten geschreven.