Stichting Kunst & Cultuur en het Prins Bernhard Cultuurfonds maakten bekend welke kunstenaars en stichtingen er naar huis gingen met een steuntje in de rug. Singer-songwriter Nadua Kramer uit Assen was genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Ze greep helaas mis: dit jaar ging de cheque van €2.500,- naar kunstenares Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam. Dit werd 8 april bekend gemaakt in Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug.

De Talentprijs is een prijs van Stichting Kunst & Cultuur om de ontwikkeling van Drents talent te stimuleren. Vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt er jaarlijks een andere prijs gegeven, namelijk de Drentse Anjer Prijs. De eerste prijs, inclusief een geldbedrag van €5.000, ging naar Stichting Gedeelde Verhalen. Stichting Event Support Meppel (De Muziekcoöperatie Meppel) ging naar huis met een bedrag van €1.000 om te kunnen investeren in toekomstige projecten. Zij kegen als kanttekening mee dat het voor nu vooral een evenementenorganisatie is, en niet meer.

De Drentse popscene liet wel van zich horen: WhatTheFunk drummer Ruben Joziasse, tevens winnaar van Westerveld Got Talent, opende de avond met een speciale drum show. Isa Zwart trad ook op met twee nummers uit de voorstelling Zoo Mooi, die staat gepland voor 23, 24 en 25 mei in het Rensenpark. Daarnaast was er nog een optreden van Willemien en Harm Dijkstra aan de vleugel en speelde Bibi Wemmenhove tijdens de borrel.