The Heck deed het goed tijdens Eurosonic en wisten ondanks de vele artiesten toch onder de aandacht te komen. Ze werden getipt door muziekplatform OOR, stonden pagina groot in het Dagblad van het Noorden en werden door Eurosonic Noorderslag gevraagd om mee te werken aan een video ter promotie van het showcasefestival.

De leden van The Heck zijn al jaren bezig met muziek. Volgens zanger Henri Soulmann kunnen ze het project Hit The North; waarvoor ze geselecteerd zijn en de reden waarom ze op Eurosonic staan, daardoor nog meer waarderen (Hit The North biedt Noordelijke bands een podium op Eurosonic). Het biedt hen de mogelijkheid om in contact te komen met interessante mensen uit de muziekindustrie, waar ze anders minder makkelijk mee in contact komen. Tijdens de eerste bootcamp van Hit The North in Leeuwarden kwam de band in contact met Frans Hagenaars, medeoprichter van Excelsior Records. Hagenaars was onder de indruk van The Heck en heeft aangeboden om bestaande nummers van het debuutalbum opnieuw te mixen voor de band.

Soulmann ziet het echt als een meerwaarde om van gedachten te wisselen met professionals uit het vak. De leden van The Heck kregen tijdens de bootcamp een aantal ontzettend goede tips die de band kan helpen om in de toekomst nog succesvoller te worden. Soulmann: ‘‘Het toffe aan Hit The North vind ik vooral dat je mensen tegenkomt die je normaal niet tegenkomt", zegt Soulmann, “contact houden gaat daarna ook veel makkelijker als dit eenmaal gelegd is.”

Eurosonic

Met de goede tips die vergaard zijn tijdens de bootcamp ging The Heck aan de slag. “In principe hebben we ons niet anders voorbereid,” zei Soulmann, “maar we hebben wel nagedacht over de set-list en deze iets veranderd van hoe we deze normaal hadden.” De voorbereiding was zoals altijd bij The Heck goed, maar vooral voor Eurosonic hebben de mannen toch nog een tandje bijgezet. Na 15 jaar ervaring weet Soulmann hoe belangrijk het is om jezelf te promoten, vooral het uitnodigen van gasten is iets waar Soulmann ontzettend veel waarde aan hecht.

Gelukkig hebben de voorbereiding ook zijn vruchten afgeworpen, het trio trok namelijk een volle zaal tijdens Eurosonic. Ondanks dat dit op eerste oogopslag zeer positieve resultaat is, blijft Soulmann nuchter: “Het was dan wel een volle zaal, maar we gaan straks pas zien of het ook echt wat oplevert!” Gelukkig voor The Heck zien we ook dingen gebeuren die niet anders dan positief kunnen worden opgevat. “Eurosonic had ons gevraagd om een promotievideo op te nemen in de trein, deze werd uiteindelijk ook gedeeld door Eurosonic zelf”, vertelde Soulmann, “dit soort dingen helpen wel mee om op te vallen tussen die grote hoeveelheid acts die spelen tijdens Eurosonic, ik was wel aangenaam verrast door de aandacht die we kregen!”

Toekomstplannen

“We hebben ontzettend veel positieve recensies gehad van o.a. Het Dagblad van het Noorden, waar we genoemd werden in het rijtje van grote namen zoals Kraantje Pappie en Boef”, vertelt Soulmann. Desondanks blijven de mannen van The Heck realistisch, zoals Soulmann verwoord: “We verwachten echt niet dat we er morgen ons brood mee verdienen, maar natuurlijk is het te gek om erkenning te krijgen. En natuurlijk willen we zo goed mogelijk zijn in wat we doen, dat staat voorop”.

Voor The Heck staat een turbulent jaar te wachten, hun debuutalbum ligt klaar maar de band wil de tijd nemen om deze op de juiste manier uit te brengen. Na vorig jaar in zee te zijn gegaan met een Engels label wil The Heck dit jaar kijken om hun album uit te brengen onder een Nederlands label. “Vooralsnog is de planning dat dit album in het najaar van 2018 uitkomt, maar dit is nog niet helemaal zeker”, zei Soulmann, “op het moment kijken we ook nog wat de samenwerking met Hagenaars ons gaat brengen, het is in ieder geval super tof dat Frans aanbood om samen te werken!”

Op het moment teert The Heck nog vooral op hun eerste single. De mannen hebben dan ook verscheidene ideeën over wat de toekomst gaat brengen. “Op het moment hebben we al aardig wat optredens staan en we hopen dat dit alleen maar meer wordt”, vertelt Soulmann, “daarnaast zou het natuurlijk super zijn om volgend jaar weer op Eurosonic te spelen, of zelfs op Noorderslag!”, sluit Soulmann enthousiast af.