Van de Drentse artiesten mocht Sorry John woensdag de eerste dag van Eurosonic, de aftrap doen in Bierbrouwerij Martinus. De zaal was goed gevuld en het publiek reageerde laaiend enthousiast. Een groot deel van het publiek bestond uit jonge fans die meegekomen waren uit Drenthe.

Hit The North

Sorry John is een van de drie Drenthse artiesten die geselecteerd zijn voor het Hit The North project (Hit The North biedt Noordelijke bands een podium op Eurosonic). Volgens zanger en gitarist Dion van der Geest is het project Hit The North een grote aanwinst voor hun muzikale ontwikkeling. Naast dat ze op drie grote festivals mogen spelen ervaren ze de bootcamps als super leerzaam voor de ontwikkeling van de band.

Op dit moment zijn er twee bootcamps geweest. Eén voorafgaand aan Eurosonic en één tijdens het festival. Volgens Van Der Geest kregen ze de kans om met belangrijke mensen uit de business te praten. "Tijdens de workshops op Eurosonic hebben we zelfs zo’n drie kwartier met de manager van Kensington kunnen praten, supervet", vertelt Van Der Geest "dat doe je ook niet elke dag." Als de band wat verder is, mogen ze weer contact met hem opnemen. Zowel op korte als op lange termijn hebben ze veel aan de kennis en informatie die ze krijgen vindt de zanger: "We hebben veel handige tips gekregen. Onder andere over hoe je het beste een band kan voorbereiden op grote dingen, zoals: hoe sta je over vijf jaar op Lowlands?"

Eurosonic

De eerste bootcamp bereidde de band zo goed mogelijk voor op Eurosonic. Ze hebben onder andere opgetreden in de Neushoorn in Leeuwarden en kregen daarna feedback van professionals. "Dat krijg je niet vaak, dus dat was supernice", aldus Van Der Geest. Hierdoor hebben ze de afgelopen twee maanden erg kunnen focussen op het verbeteren van hun set, zodat ze op Eurosonic een perfecte show neer konden zetten. Door deze bootcamp werd het de band duidelijk dat ze het nog serieuzer wilden nemen. Ze hebben het schrijven van nieuwe nummers tijdelijk stilgezet en zijn gaan werken aan het verbeteren van de nummers die ze al hadden. Van der Geest verteld: "We willen echt verder hiermee en zoveel mogelijk winst uit Eurosonic halen. We hebben elke week twee keer gerepeteerd en zijn gaan toewerken naar een perfecte live-set van 30 minuten."

"Het stond helemaal vol en iedereen ging dansen en zingen, het was echt super, het kon eigenlijk niet stuk." 

Van het optreden zelf had de band een totaal andere verwachting. "Ik dacht dat het een groot buitenpodium zou zijn of zoiets", verteld de zanger lachend, "maar het was gewoon heel knus in Brouwerij Martinus. We wisten het wel, maar ik had het gewoon anders in mijn hoofd." Het optreden zelf vond de zanger helemaal geweldig: "Het stond helemaal vol en iedereen ging dansen en zingen, het was echt super, het kon eigenlijk niet stuk." Na hun show werden ze dan ook gelijk aangesproken door een professional die geïnteresseerd was in het boeken van de band. De band ziet Eurosonic echt als een grote mijlpaal waar ze veel aan hebben gehad: "Het is één van die dingen die goed op je CV staat."

Toekomstplannen

Nu Eurosonic achter de rug is gaat de band weer verder met het schrijven van nieuwe nummers. Van Der Geest schrijft zo’n 90 procent van de nummers. Hiermee gaat hij naar de band en samen bouwen ze hieraan, soms komt er een heel nieuw nummer uit. Wanneer het nummer hierdoor een andere feel krijgt, past de zanger de tekst erop aan. "Een nummer ontstaat ook wel eens door simpelweg te jammen. Het gevoel voor de tekst komt dan vanzelf en zo ontstaat het nummer", vertelt Van Der Geest.

2018 wil de band next level gaan. Ze willen een EP gaan opnemen zodat ze professioneel materiaal hebben. Wat nu op YouTube staat is niet meer representatief voor wat ze nu kunnen. Daarnaast gaat de band zich richten op de grote festivals die ze via Hit The North mogen doen. Ze zien de bootcamps echt als een trapje om steeds beter te worden. "We leren zoveel tijdens elke bootcamp, we komen terug met superveel motivatie om weer verder te gaan", zegt de zanger, "we willen proberen om zoveel mogelijk te kunnen groeien en kijken hoe ver we kunnen komen."

Hun uiteindelijke doel is om te kunnen leven van de muziek en op de grotere podia en festivals te spelen. "Gewoon mega beroemd worden en touren. Stiekem heeft iedereen dat toch, wereldberoemd worden? Maar eigenlijk niet wereldberoemd, het mooiste is als je gewoon gezellig beroemd bent", grapt Van Der Geest.