De social media pagina's van Leon Moorman staan bomvol met lof over zijn theatershow in podium Zuidhaege. Zondagmiddag speelde hij hier een set van achttien nummers. Het is voor Moorman een kleine stap in zijn carrière na de mijlen die hij al heeft afgelegd in korte tijd, maar voor de Drentstalige muziek een grote veelbelovende beweging.

In een interview eerder deze week noemde Moorman al zijn ambities. Zo zei hij onder andere dat zijn Drentstalige popmuziek in potentie goed genoeg is om de poppodia in heel Nederland te veroveren.

Met zijn optreden in Podium Zuidhaege in Assen zet hij een goede eerste stap. Moorman, samen met Roland Westra (drums), Robin Muilwijk (bas), Laurens Hof (gitaar), Jord Brinkhuis (gitaar) en Milo Groenhuijzen (gitaar), wist een super strakke show te verzorgen met dynamiek in de set. Daarnaast bewees hij zijn eerdere statement dat zijn liedjes in potentie catchy genoeg zijn om een breed publiek aan te spreken: zeker zes van de gespeelde nummers hebben de mogelijkheid om uit te groeien tot Drentstalige hits voor een jongere generatie.

Gastrecensie

Marcel Meijer was één van de aanwezigen bij de show en schreef dit over de 'kick-off van de D-pop':

"Leon Moorman won dit jaar het Dreènts Liedtiesfestival en zijn carrierre kreeg hiermee een enorme boost. Zijn single 'Knooin' deed het landelijk goed en de titel werd zelfs het Drentse woord van het jaar!

Vandaar dat Leon zich volledig op het zelf bedachte genre D-Pop storte. Een schrijfsessie leverde nieuwe nummers op en een aantal nummers werden in het Drents vertaald.

Leon treed niet alleen akoestisch op maar nu ook met een complete band. Dit geeft zijn nummers een voller geluid en meer power. Strak gespeeld en vol overgave werkten Leon en zijn band de set van 18 nummers af.

Eén van de hoogtepunten in de sfeervolle zaal van Podium Zuidhaege in Assen was het duet met The Voice deelneemster Daphne van Ditshuizen. Een prachtig liefdesduet in de Nederlandse en Drentse taal. "