The Sensational Second Cousins laten Emmen schudden

Albumpresentatie Earthquake! maakt indruk

Dolinda Scheper ,

The Sensational Second Cousins presenteerden vorige week vrijdag bij Poppodium Apollo in Groothuis hun album Earthquake! Arjan Beukers gaf als derde cousin een gastoptreden. Support-act was Feather & The White). Er kwamen zo'n 125 bezoekers op het programma af.

Na jarenlang samen dronken feestgangers vermaakt te hebben in een coverband genaamd Dingle Berries was het in 2009 tijd voor verandering. Door hun gedeelde passie voor oude blues, soul, rock ’n roll en folk uit de Verenigde Staten besluiten Maarten Intema en Ron Stoop samen liedjes te schrijven.

De basis daarvoor was simpel: gitaar, zang en drums. Eerlijk, rauw en aanstekelijk; dat is Feather & the White. Als invloeden kunnen Jimi Hendrix, Johnny Cash en Dan Auerbach genoemd worden.

Vanavond waren ze voor het eerst in Emmen. Volgens de band een geweldige zaal met super publiek. Het publiek genoot zichtbaar van deze sympathieke jongens.

Gitarist en zanger Henri Sulmann en drummer Jerk Heijnen zijn achterneven afkomstig uit Klazienaveen. De naam van de band is gebaseerd op het feit dat ze achterneven zijn.

Ze brengen heerlijke rauwe rock 'n roll en halen hun inspiratie voornamelijk uit de bekende en minder bekende muziekgoden uit de jaren '50 & '60. In 2014 hebben ze meegedaan met de Popronde en hebben al diverse tours in Duitsland, Spanje, België en Nederland gedaan. In de genres garagerockabilly en rock ’n roll spelen ze de zalen plat.

Vanavond presenteren ze hun nieuwste album Earthquake! Veertien liedjes gevuld met zang, gitaar, drums en af en toe een sax van de ‘derde cousin’ Arjan Beukers. Een heerlijke swingende avond met een super enthousiast publiek. Kortom, een topavond met ouderwetse rock 'n roll en lekker veel energie.

3voor12 drenthe besprak onlangs Earthquake! Klik op onderstaande afbeelding voor de recensie: