A Dark Line - Running From The Light A Dark Line - Running From The Light

'Een megatroef met internationale potentie'

, Wouter Bessels

A Dark Line - Running From The Light

'Een megatroef met internationale potentie'

Wouter Bessels ,

Het was niet te danken aan gasboringen dat er halverwege januari een aardschok in Drenthe plaatsvond. Want hoe flikte de Meppeler band A Dark Line het toch om een personality als Brett Hestla te strikken als zanger voor hun debuut-EP Running From The Light?

Op de dag van release had 3voor12 drenthe de primeur met het complete verhaal achter deze internationale combi. De Meppelers, gepokt met een dosis ervaring van andere bandjes (zoals Five O’Clock Shade en Soulburn) en gemazeld met talent, mogen van geluk spreken dat ze de geroutineerde Hestla konden strikken.

Geroutineerd, inderdaad, want de zanger klinkt binnen de vijf stevige en pakkende stukken alsof hij al jaren met het trio speelt. Hij kan laag als James Hetfield, hij kan hoog als Chris Cornell en haalt in de single Head Through The Wall lekker uit. Dan is deze (alleen online te beluisteren) EP inmiddels al flink opgewarmd.
Tuinstra toont zich als ritmisch wonder en vormt met de soepel spelende De Jong een bovengemiddelde ritmesectie. Ieder nummer, alhoewel ze alle vijf een duidelijk eenheid vormen, bevat hierdoor een portie kracht en overtuiging, waarin Leideman zijn arsenaal aan gitaargeluiden in kan leggen. Met name in Here And Now, waarin elektrische snarenplukkerij de akoestische variant ontmoet; het stuk is overduidelijk de verborgen parel van de groep en het nummer bij uitstek dat de lijn voor de toekomst kan uitstippelen. Samen met afsluiter What Was Mine (check die gitaarsolo) zonder twijfel het hoogtepunt van deze vijf stukken.
Jammer dat de EP als een digitale release wordt uitgebracht, want ook het artwork smaakt naar meer en droomt van een fraaie embossed digipack.

Alle kudo’s voor het volle bandgeluid kunnen naar opnametechnicus Jochem Jacobs (Textures). Overduidelijk de right man for the job als het om het opnemen van drums gaat; gitaar en bas heeft de band zelf opgenomen. De vrij open uitgevoerde mix komt op het conto van Hestla en daar straalt een enorme dosis professionaliteit van uit. Alternatieve rock die loopt als een geoliede machine.

De band zegt niet uit te sluiten dat er een full album met Hestla in zit, zelfs gevolgd door optredens. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan heeft A Dark Line een megatroef met internationale potentie in handen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe